Ruladă Cristal

de madi_marin in Prajituri, 7 Dec 2014 | 2268 vizualizari

 

Moş Nicolae a fost foarte darnic! A venit cu bunătăţi de la Dr. Oetker, pentru care îi mulţumesc şi cu ajutorul cărora am pregătit această minunată ruladă. Vă doresc să vă bucuraţi din plin de luna cadourilor, de zăpadă, mese gustoase şi momente preţioase alături de cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri rase făină
  • 2 linguri praf Original Pudding cu ciocolată Dr. Oetker
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker
  • Crema:
  • 1 plic praf crema de vanilie Dr. Oetker
  • 50 g migdale
  • 80 g zahăr
  • 2 linguri zahăr pudră Dr. Oetker
  • 250 ml lapte rece
  • esenţă de vanilie Dr. Oetker
  • esenţă de migdale Dr. Oetker
  • Glazură:
  • 1 plic glazură duo alb/negru Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă Cristal:

Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin la robot.

Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu 3 linguri de zahăr.

Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.

Se combină cele două compoziţii, apoi se adaugă făina cernută cu praful de budincă.

Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.

Se coace la foc potrivit  pentru 15-20 de minute.

Când e gata se dă câteva minute la răcorit, după care se îndepărtează de pe hârtia de copt şi se rulează.

Laptele rece se mixează cu praful de cremă , în care se adaugă esenţele (după gust) şi pralina de migdale.

Blatul se derulează, se unge cu cremă, se rulează la loc şi se dă la frigider pentru 1 oră.

Se ornează cu glazura încălzită conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Poftă bună!

 

COMENTARII (16)

Rocsi 1

08.12.2014, 21:45

Ce frumoasa este rulada

Bunica 1

13.12.2014, 15:49

Ce bine arată!

iri_iri 1

17.12.2014, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25