Rulada cu ciocolata

de mihasara in Dulciuri, 22 Ian 2016 | 424 vizualizari

 

"Nicio zi fara ciocolata"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar
    • 4 linguri faina
    • un praf de sare
    • coaja de portocala
    • colorant (optional)
    Pentru crema:
    • 200 g ciocolata
    • 200 ml frisca lichida
    • 50 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata:

   

  1. Separam albusurile de galbenusuri.
  2. Adaugam peste albusuri un praf de sare si 2 linguri de zahar, iar celelalte 2 linguri le punem peste galbenusuri.
  3. Mixam mai intai albusurile pana devin  spuma, dupa care mixam si galbenusurile pana se albesc.
  4. Rasturnam galbenusurile peste albusuri, adaugam faina si amestecam usor.
  5. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.
  6. Incercam din cand cu o scobitoare, pentru a verifica gradul de coacere.
  7. Inainte de a o scoate din cuptor, umezim un prosop si rasturnam foaia de rulada deasupra lui si rulam.
  8. Intre timp pregatim crema.
  9. Punem frisca lichida si untul intr-o vas pe foc foarte mic, trebuie avuta mare grija sa nu fiarba.
  10. Cand este foarte fierbinte, o luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata in bucatele mici si romul. 
    Amestecam bine pana cand ciocolata este complet dizolvata apoi lasam crema sa se racesaca pentru aproximativ 10 minute.
    Dupa cele  10 minute, incepem sa o mixam pana cand se intareste si se deschide la culoare.
  11. Intindem crema pe foaia de rulada, o rulam, o invelim strans in folie alimentara si o dam la rece pentru minim o ora.
  12. Se poate orna cu ciocolata topita cu putin unt sau se poate servi si asa.

 

COMENTARII (16)

Bunica

Bunica 1

22.01.2016, 13:29

Ce bine arată!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

22.01.2016, 14:13

buna

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 22:13

arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!