Rulada cu crema de branza si afine

de Oana in Prajituri, 8 Mar 2010 | 3036 vizualizari

 

De 8 Martie, La multi ani, mama!

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • Pentru crema:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 linguri sirop concentrat de afine
  • 1 filola esenta de rom
  • un pumn de afine
  • Decor:
  • 250 g frisca lichida
  • 1 lingura sirop de afine
  • cateva afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si afine:

Se prepara intai crema. Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga branza de vaci si siropul de afine, mixand bine. La final se pune esenta de rom. Se pastreaza la rece.

Pentru rulada, se incinge intai cuptorul, la foc mediu. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, pana se albesc sis e umfla bine, aproximativ 10 minute. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, amestecand cu o lingura de lemn, de sus in jos, sa nu se lase spuma. Se adauga treptat cate o lingura de faina,amestecand lejer. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si se pune aluatul. Se coace pe gratarul din mijloc pana devine aurie.

Se uda un prosop de bucatarie si se aseaza pe masa. Se rastoarna foaia de rulada pe prosopul umed si se indeparteaza hartia de copt. Se aseaza crema peste foaie, apoi se presara afinele. Cu ajutorul prosopului se ruleaza bine si apoi se aseaza pe o tava. Se raceste foarte repede.

Se prepara apoi frisca, amestecand-o cu mixerul, impreuna cu siropul de afine si se decoreaza.

 

TIPS-URI

1

In loc de sirop de afine se poate folosi zeama de dulceata de afine.

2

Siropul de afine l-am luat de a plafar, este natural, cu zahar invertit si obtinut prin macerare la rece. Este delicios si plin de vitamine, preparat cu apa rece.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu crema de branza si afine 20996
retete culinare - Rulada cu crema de branza si afine 20997
retete culinare - Rulada cu crema de branza si afine 20998
retete culinare - Rulada cu crema de branza si afine 20999
retete culinare - Rulada cu crema de branza si afine 21000
retete culinare - Rulada cu crema de branza si afine 21001
retete culinare - Rulada cu crema de branza si afine 21002
retete culinare - Rulada cu crema de branza si afine 21003
retete culinare - Rulada cu crema de branza si afine 21004
retete culinare - Rulada cu crema de branza si afine 21005
retete culinare - Rulada cu crema de branza si afine 21006

COMENTARII (19)

georgiaav 1

14.03.2010, 11:08

scuze dar nu ai trecut untul , ce cantitate?

Akita_Inu99 1

17.11.2010, 21:40

Am facut reteta asta, doar ca am pus afine si zmeura iar la umplutura un sirop extraordinar de bun de zmeura si gem de afine. Prietenul meu a mancat la micul dejun, asa mult i a placut. Sincera sa fiu Oana, m-am logat pe site ul asta doar pentru tine sa te felicit. Am facut cateva retete chinezesti din cele postate doar ca nu ca la carte, am facut eu mici schimbari de ingrediente. S a lins ~~pe bot~~ toata lumea. Sunt curioasa de ceva, tu muncesti ca tot omul?? Adica ai timp sa gatesti mereu , sa si calatoresti si sa le mai si postezi, aaa, si sa raspunzi si la fete. Bv, tie, cat despre retete, nu toate le prefer dar cateva mi-au schimbat felul de a gati , cel putin pentru o perioada. Numai bine!

Oana 1

19.11.2010, 20:31

Multumesc frumos pt. aprecieri, ma bucur ca ai venit la noi Cand eu si Bucataras am facut site-ul stateam acasa si ce-i drept aveam timp mai mult, dar acum da, lucrez si mai fac si restul, chiar daca nu raspund la toate comentariile sunt in umbra

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: