Rulada cu crema de ciocolata

de madi_marin in Prajituri, 8 Iul 2010 | 3157 vizualizari

 

Reteta de crema este cea a Inei cu foarte mici modificari ale cantitatilor.....Multumesc Ina, crema a iesit delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 85 ml apa
  • 2 linguri de faina
  • 100 g zahar
  • 50 g cacao neagra
  • 200 g unt
  • nuca macinata
  • esenta de rom
  • Ornat:
  • crema
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata:

Blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca bine dupa fiecare. Se adauga faina cernuta si se amesteca usor cu o spatula, apoi esenta de vanilie. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt si se coace cam 15 - 20 de minute. Se pune pe un servet textil umed, se ruleaza, se lasa 5 minute rulat, apoi se deruleaza si se lasa sa se raceasca complet.

Crema: se pun intr-o craticioara  apa, cacaoa, zaharul si faina si se amesteca bine. Se pune vasul la bain-marie si se amesteca pana se ingroasa bine. Se da la racit, apoi se adauga untul inmuiat la temperatura camerei, esenta de rom si nuca macinata. Se omogenizeaza bine crema si se da la rece pana capata consistenta.

Se intinde mai mult de jumatate din crema pe blat, se ruleaza si se da la congelator pentru 15 minute. Se scoate rulada si se unge cu restul de crema , apoi se spriteaza frisca batuta deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de ciocolata-0
Rulada cu crema de ciocolata-1
Rulada cu crema de ciocolata-2

COMENTARII (17)

Sidy 1

10.07.2010, 08:52

Arata minunat !

madi_marin 1

10.07.2010, 09:30

Sidy....multumesc....

nadina73 1

17.07.2010, 02:20

5 furcu cam tarziu am ajuns

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04