Rulada cu gem de gutui si nuci prajite.

de lilik in Prajituri, 14 Noi 2012 | 3376 vizualizari

 

Am facut aceasta aceasta rulada pe fuga,dar la fel de repede s-a dus....este o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de ulei
  • coaja rasa de lamaie si portocala.
  • Pentru umplut:
  • 8-10 linguri gem de gutui
  • 7 linguri nuca prajita macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de gutui si nuci prajite.:

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se umfla,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Adaugam pe rand galbenusurile si uleiul,apoi mixam,dupa care incorporam faina si praful de copt cernute.Amestecam usor pana se omogenizeaza dupa care adaugam coaja rasa de portocala si lamaie.

Punem compozitia in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt,nivelam frumos si dam la cuptorul incins la 200° timp de 10-15 minute(valabil testul cu scobitoarea).

Cand este gata scoatem din cuptor si presaram pe suprafata blatului putin zahar tos,dupa care il intorcem pe o alta foaie de copt,dezlipim  hartia de pe fund,apoi rulam  si lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim umplutura,amestecand gemul de gutui cu nucile prajite(prajim miezul de nuca in cuptor 10 minute,apoi le decojim si le macinam).

Cand blatul este rece intindem pe toata suprafata gemul cu nuci,apoi rulam (ca pe o clatita) si lasam la rece minim 30 de minute.

Servim rulada simpla,pudrata cu zahar sau cum va place mai mult.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu gem de gutui si nuci prajite.-0
Rulada cu gem de gutui si nuci prajite.-1
Rulada cu gem de gutui si nuci prajite.-2
Rulada cu gem de gutui si nuci prajite.-3

COMENTARII (26)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:54

lilik

lilik 1

19.11.2012, 20:16

Sidy eu tocmai de-asta le fac cand am musafiri,sa fiu sigura ca nu mai ramane nimic ...multumesc frumos

lilik

lilik 1

19.11.2012, 20:18

Va multumesc frumos tuturor...si da,a fost intr-adevar mega-delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24