Rulada cu mere

de Bunica in Prajituri, 23 Oct 2011 | 4014 vizualizari

 

O prajitura la care nu se calesc merele.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 20 linguri apa calda
  • 14 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 450-500 g. faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 plic zahar vanilat

Umplutura:

  • 3 liguri gris
  • mare
  • zahar 
  • scortisoara
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere:

Din 10 linguri apa calda , drojdie si 3-4 linguri faina se pregateste o maia , care se lasa la crescut circa o jumatate de ora( pana incepe sa faca basicute ).Apoi se adauga si celelalte 10 linguri cu apa calda, uleiul, zaharulsi zaharul vanilat si se framanta pana se obtine un alut consistent, dar nu vartos. Il lasam sa se odihneasca si sa creasca circa o ora ,timp in care ne cupam de mere. 

Merele se spala , se curata eventual de partile stricate, se rad si se lasa deoparte.

Cand aluatul s-a dospit il impartim in 3 parti. Luam fiecare parte ,o intindem cu sucitorul, o presaram cu gris, punem merele rase( le intindem cat mai uniform), presaram zaharul ,scortisoara si nucile macinate sau pisate. 

Rulam aluatul, cat de strans putem, si-l punem in tava tapetata cu hartie de copt.

La fel se procedeaza si cu celelalte parti de aluat. 

 Cand totul este gata , bagam tava in cuptorul preincalzit si lasam la foc potrivit circa 50-60 min.

Cand este frumos rumenita rulada se scote din cuptor si se taie rece.

 

 

TIPS-URI

1

Eu am prajit putin nuca si apoi am pisat-o. Imi place sa simt cum crantane usor cand mananc rulada.

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu mere-0
Rulada cu mere-1
Rulada cu mere-2
Rulada cu mere-3
Rulada cu mere-4
Rulada cu mere-5

COMENTARII (29)

Kori 1

24.10.2011, 13:32

deci yaam, yaaam, yaaam

MotanLaOale 1

24.10.2011, 15:35

buna buna

Bunica 1

24.10.2011, 21:55

Are buni pentru toate fetele , Adinuta,Sidy,Teo ,Kori si pentru tine Motane,chiar daca nu esti fata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41