Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 16 Feb 2016 | 1577 vizualizari

 

Pentru ca aveam niste albusuri prin congelator, am hotarat sa fac ceva cu ele. A iesit o rulada delicioasa, cu un gust irezistibil de cocos si ciocolata.


Aaaaa, pentru reteta de blat m-am inspirat de la Motan. Multumesc! >:D<

 

INGREDIENTE

Pt.blat:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 lg faina
  • 2 lg gris
  • 1 lgt praf de copt

Pt. crema:

  • 200 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 2 lg gris
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g unt

Pt. ornat:

  • 3 patratele mari de ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
  • pepite de ciocolata alba
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma se adauga zaharul pe rand, apoi zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Separat se amesteca faina, grisul si praful de copt. Se toarna in doua reprize peste albusuri si se amesteca cu grija pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se aseaza rulada cu hartia de copt pe un prosop de bucatarie, umed. Se ruleaza cu tot cu prosop si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie, se amesteca continuu si se lasa sa fiarba timp de 5 minute. Se pune ciocolata si se amesteca pana se topeste aceasta, iar la final se pune nuca de cocos si untul. Se omogenizeaza bine apoi se lasa sa se raceasca.

Se desface rulada si se scoate hartie de copt cu grija. Se unge foaia cu toata crema apoi se ruleaza strans. Se da la rece pana se pregateste ciocolata pentru ornat.

Intr-un ibric se pune ciocolata cu laptele si se incalzeste usor pana ce aceasta se topeste si devine putin mai fluida. Asa calduta se toarna peste rulada dungi si dungulite iar deasupra se presara cu pepite de ciocolata alba. Se da din nou la rece apoi se feliaza si se serveste.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara orice fel de crema, dupa preferinte.

2

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

RETETA IN IMAGINI

Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata-0
Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata-1
Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata-2
Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata-3
Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata-4
Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata-5
Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata-6
Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata-7
Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata-8
Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata-9
Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata-10
Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata-11
Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata-12
Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata-13
Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata-14

COMENTARII (30)

roxana_simona

roxana_simona 1

17.02.2016, 10:33

perfecta

Stefania1964

Stefania1964 1

17.02.2016, 14:09

minunat de buna!

-Licurici-

-Licurici- 1

18.02.2016, 08:37

Ce bine arata si ce buna e!!! Favorita!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!