Rulouri de clatite cu visine

de rodica_m in Dulciuri, 4 Iun 2011 | 6370 vizualizari

 

Oricine pregateste clatite, dar reteta aceasta e mai deosebita date fiind umplutura si prezentarea finala a cestora.
Puteti pregati clatitele dupa reteta preferata, eu o sa scriu totusi ingredientele necesare si cantitatile folosite de mine.

 

INGREDIENTE

Ingrediente clatite:

  • 1l lapte
  • 5 oua
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • 400 g faina
  • sare

Pentru umplutura:

  • 600 g visine
  • 6 linguri zahar

Pentru ornat:

  • 200 ml frisca
  • 3 kiwi (sau orice fruct)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de clatite cu visine:

Spalam si scurgem visinele, dupa care le scoatem samburii si le lasam cu zaharul cat timp pregatim clatitele.

Pregatim clatitele: se bat ouale cu zaharul si sarea, se adauga putin lapte (aprox. un sfert din cantitate), se incorporeaza toata faina (chiar daca aluatul devine mai tare), apoi se adauga treptat tot laptele mestecand usor astfel incat aluatul sa se subtieze, in acest mod scapam de cocoloase, la sfarsit se aduga uleiul.

Se incinge tigaia, se pune putin ulei doar la prima clatita, deoarece aluatul deja contine ulei, se prajeste fiecare clatita pe ambele parti cam 2-3 min.

Intre timp visinele si-au lasat sucul, le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Dupa ce s-au racit clatitele incepem sa le umplem cu visinele. Punem un rand de visine pe o clatita si rulam. Pentru 3 clatite umplute cu visine avem nevoie de o foaie goala de clatita.

Punem foaia de clatita pe suprafata de lucru si peste ea punem cele 3 clatite umpute cu visine in forma de piramida (2 dedesubt si una deasupra).

Se ruleaza strans astfel incat cele 3 clatite umpute cu visine sa fie bine invelite in foaia de clatita.

Se continua pana terminam toate foile de clatite. Vom obtine aprox. 7 rulouri.

Fiecare rulou se portioneaza la fel ca la orice rulada.

Se pun pe un platou si se orneza cu frisca si cu fructe (dupa preferinta)  

 

 

TIPS-URI

1

In momentul cand portionam rulourile, capetele nu se pun pe platoul de servire

2

Rulourile se taie cam la 3-4 cm.

COMENTARII (27)

Miha

Miha 1

06.06.2011, 10:14

Bine ai venit!

nadina73

nadina73 1

16.06.2011, 01:23

Bun venit!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 14:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!