Rulouri de dovlecei cu carne tocata

de Meea in Mancaruri cu carne, 3 Iul 2020 | 3636 vizualizari

 

Cina este servită! Avem rulouri de dovlecei cu carne tocată și ciuperci, o crustă delicioasă de mozzarella topită și totul este servit alături de o salată de rucola, roșii Cherry și castraveți... este o mâncare super delicioasă, iar dacă ești mare fan dovlecel de vară ca și mine, vei fi pur și simplu în al nouălea cer cât timp mănânci, iar după, mai vezi tu, ha!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente sos cu carne:
  • 2 cepe
  • 700 g carne tocată
  • ciuperci Champignon
  • usturoi
  • sare, piper, cimbru, boia
  • 1-2 linguri de Woksauce
  • 1-2 linguri de Hoisin sauce
  • Ingrediente sos alb:
  • 1 ou
  • 2 linguri brânză
  • 3 linguri cremă de brânză
  • parmezan
  • sare, piper, leuștean
  • Ingrediente asamblare:
  • 5 dovlecei de vară mai micuți
  • mozzarella
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de dovlecei cu carne tocata:

 Sos cu carne:  Călim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm carnea și o lăsăm la gătit până când își schimbă culoarea. Punem ciupercile și după 2-3 minute, adăugăm sosurile și condimentele. Fierbem sosul pentru 5-6 minute.

Sos alb: Amestecăm toate ingredientele și formăm o pastă. Dovleceii îi curățăm de coajă și îi tăiem felii, pe lungime (nu foarte subțiri). Îi condimentăm cu sare și piper și îi lăsăm în cuptorul preîncălzit 10 minute. Ei trebuie să se înmoaie și să fie ușor de rulat. Îi lăsăm la răcit.

Ungem cu unt și tapetăm cu pesmet o tavă termorezistentă. Întindem câteva linguri din sosul cu carne pe fundul tăvii. 

 Fiecare felie de dovlecel o ungem cu sos alb, punem o lingură din sosul cu carne, rulăm ușor și așezăm în tavă rolurile, lipite între ele.Peste fiecare rulou am pus câte o felie de ciupercă și am turnat ce a mai rămas din ambele sosuri. Punem mozzarella și lăsăm la cuptor până când s-a format o crustă rumenită. Ce zici, încerci?

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecei cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti