Rulouri de paste cu varză şi cârnaţi

de madi_marin in Mancaruri cu carne, 12 Iul 2014 | 1898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg varză dulce (sau acră)
  • 6 carnaţi subţirei afumaţi
  • 1 ceapă mare
  • 1 conservă de roşii cubuleţe
  • 1 ceşcuţă de vin roşu
  • 2 morcovi
  • 20 foi de lasagna
  • 4 ouă
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • mărar proaspăt
  • foi de dafin
  • cimbru uscat
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de paste cu varză şi cârnaţi:

Se toacă ceapa şi morcovii se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se călesc în ulei împreună cu cârnaţii mărunţiţi la robot ( să arate ca şi canea tocată). Se adaugă varza tocată, dafinul, cimbrul , trei sferturi din conserva de roşii cubuleţe,vinul, sare, piper şi apă şi se pune vasul la cuptor ca sa scada bine mâncarea.

Între timp se fierb foile de lasagna în apă cu sare şi se scot în apă rece ca să nu se usuce. Se taie toate în două pe lungime.

Când e gata varza, se adaugă mărar proaspăt tocat şi se lasă să se răcească.

Se unge cu ulei şi se tapetează cu făină un vas de cuptor ( eu am folosit un vas de tartă). Se formează rulori din foile de lasagna umplute cu ,şi se aşează unul lângă altul în picioare. În spaţiile libere dintre ele ,se pune restul de varză şi se toarnă ouăle bătute ca pentru omletă şi amestecate cu roşiile păstrate şi smântâna, cu un praf de sare şi piper.

Se dă vasul la cuptor până se leagă ouăle şi se rumeneşte frumos preparatul.

Se servesc rulourile calde, eventual cu smântână.

Poftă bună!

 

COMENTARII (19)

mirela0911

mirela0911 1

13.07.2014, 12:47

Super arata!

Rocsi

Rocsi 1

13.07.2014, 19:50

Vai, vai ce frumusete!

Lau

Lau 1

14.07.2014, 17:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!