Salam de biscuiti de post

de ralu_ca in Prajituri, 23 Noi 2015 | 5177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg biscuiti
  • 400 ml apa
  • 300 g margarina post
  • 200 g stafide
  • rahat
  • nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • nuca cocos
  • esenta rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti de post:

Biscuitii ii rup in bucati mici sau ii zdrobesc.

Intr-o oala incalzesc apa, adaug margarina taiata bucati si las la foc mic pana se topeste.

Apoi adaug zaharul amestecand pana se topeste, cacao si las pana fierbe apoi opresc focul.

Adaug stafidele, esenta rom, rahat, nuca si amestec, apoi las sa se racoresca approx 5 min.

Peste biscuitii zdrobiti torn compozitia obtinuta si amestec cu lingura foarte bine, apoi las vreo 10 min sa se raceasca.

Pe masa am intins folie plastic sau aluminiu, pe care am presarat nuca cocos, torn tompozitie de biscuit si formez ruloul. Ii dau forma si pe deasupra presar nuca cocos, impachetez si rulez.

Am introdus la frigider.

Se taie rece!

 

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti de post-0
Salam de biscuiti de post-1
Salam de biscuiti de post-2
Salam de biscuiti de post-3
Salam de biscuiti de post-4
Salam de biscuiti de post-5
Salam de biscuiti de post-6
Salam de biscuiti de post-7
Salam de biscuiti de post-8
Salam de biscuiti de post-9

COMENTARII (21)

dantes

dantes 1

25.11.2015, 06:33

Bun!

Catalina L

Catalina L 1

25.11.2015, 09:19

f bun

miki_a

miki_a 1

26.11.2015, 00:27

Fara cuvinte!!!! Buuuun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!