Desert - Strudele de post cu mere

de Oana in Prajituri, 15 Mar 2018 | 11264 vizualizari

 

Cand vreau ceva dulce, rapid si mai ales de post mereu fac strudele cu mere. Zahar brun, zahar bourbon si scortisoara si e foarte aromat. 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu doua foi de aluat foietaj
  • 5-6 mere mari
  • 100 gr zahar brun
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 linguri ulei pt uns
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert - Strudele de post cu mere:

Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete.

Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii, nu foarte subtiri. Le-am amestecat cu zeama de lamaie si zaharul si le-am pus pe foc sa se inmoaie.

Am amestecat din cand in cand pana zaharul s-a topit si au inceput sa se caramelizeze. Dupa ce am oprit focul, am pus zaharul vanilat si scortisoara.

Foaia de aluat am taiat-o in patru, apoi am pus in fiecare dreptunghi cate doua- trei linguri de mere, am crestat cu cutitul o parte a dreptunghiului si apoi am asezat-o peste mere.

Am asezat strudelele in tava pe hartie de copt, le-am uns cu putin ulei, le-am presarat cu zahar pudra si le-am pus la cuptor la 200 grade C, pentru 15 minute.

 

 

TIPS-URI

1

lasa aluatul de foietaj sa se dezghete in frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert - Strudele de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert foi de bezea cu crema de ciocolata si alune de padure