Cornuri cu nuca si gem de post

de Rocsi in Prajituri, 25 Feb 2010 | 9518 vizualizari

 

Nu sunt foarte aspectoase dar fiind o reteta de post sunt foarte gustoase cel putin mie asa mi-au iesit

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 gr zahar
  • un cub 20 gr drojdie
  • coaja portocala
  • 1 esenta lamaie
  • 1 esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3-4 linguri margarina
  • putin ulei pentru framantat si o lingurita pentru frecat drojdia
  • apa calda pentru framantat
  • un borcan 400 gr gem prune
  • 250 gr nuca macinata sau mai multa
  • zahar pudra
  • miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca si gem de post:

Faina se pune intr-un lighean.

peste faina se pune zaharul,margarina,zaharul vanilat,coaja de portocala si esenta de lamaie.

drojdia se pune intr-o farfurie si se amesteca cu 1 lingura zahar si o lingurita ulei bine bine apoi se pune in lighean peste faina.

se pune apa si incep sa se framante toate .

aluatul trebuie sa fie tare ca si cel de placinte.la urma se pune putin ulei in mana si se mai framanta 2 minute aluatul.se lasa la dospit pana este crescut aluatul.

nuca se amesteca cu esenta de rom si gemul ,daca nu e suficient de tare umplutura se mai pune niste nuca.

intr-un ibric se pun 2 linguri de zahar la caramelizat si cand e caramelizat se pune o canita apa si se amesteca pana se dizolva bine zaharul.

cand aluatul e crescut se iau bucatele ,se intind cu sucitorul,se pune umplutura,se ruleaza,se dau forma ca o semiluna si se pun in tava ,care e cu hartie de pergament.

si tot asa pana se termina aluatul.se ung cu zaharul caramelizat si se dau la cuptorul incalzit.

dupa 15 min se scoate si se mai dau o data cu zaharul caramelizat si se dau iar la cuptor pana sunt gata.

cand sunt gata,se scot de la cuptor,se face un amestec din apa,ulei si miere si se da peste cornuri iar la urma se pudreaza cu zahar pudra.

POFTA BUNA.!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca si gem de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Teo 1

26.02.2010, 18:30

nu am rude la Falticeni ,dar apreciez tare mult bucatele moldovenesti!

Rocsi 1

26.02.2010, 19:36

aha am crezut ca ai rude aici..ma bucur ca iti plac bucatele noastre

rivka 1

07.03.2010, 17:57

arata absolut minunat si sunt foarte bune sunt sigura!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta