Cornuri cu nuca si gem de post

de Rocsi in Prajituri, 25 Feb 2010 | 7632 vizualizari

 

Nu sunt foarte aspectoase dar fiind o reteta de post sunt foarte gustoase cel putin mie asa mi-au iesit

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 gr zahar
  • un cub 20 gr drojdie
  • coaja portocala
  • 1 esenta lamaie
  • 1 esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3-4 linguri margarina
  • putin ulei pentru framantat si o lingurita pentru frecat drojdia
  • apa calda pentru framantat
  • un borcan 400 gr gem prune
  • 250 gr nuca macinata sau mai multa
  • zahar pudra
  • miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca si gem de post:

Faina se pune intr-un lighean.


peste faina se pune zaharul,margarina,zaharul vanilat,coaja de portocala si esenta de lamaie.


drojdia se pune intr-o farfurie si se amesteca cu 1 lingura zahar si o lingurita ulei bine bine apoi se pune in lighean peste faina.


se pune apa si incep sa se framante toate .


aluatul trebuie sa fie tare ca si cel de placinte.la urma se pune putin ulei in mana si se mai framanta 2 minute aluatul.se lasa la dospit pana este crescut aluatul.


nuca se amesteca cu esenta de rom si gemul ,daca nu e suficient de tare umplutura se mai pune niste nuca.


intr-un ibric se pun 2 linguri de zahar la caramelizat si cand e caramelizat se pune o canita apa si se amesteca pana se dizolva bine zaharul.


cand aluatul e crescut se iau bucatele ,se intind cu sucitorul,se pune umplutura,se ruleaza,se dau forma ca o semiluna si se pun in tava ,care e cu hartie de pergament.


si tot asa pana se termina aluatul.se ung cu zaharul caramelizat si se dau la cuptorul incalzit.


dupa 15 min se scoate si se mai dau o data cu zaharul caramelizat si se dau iar la cuptor pana sunt gata.


cand sunt gata,se scot de la cuptor,se face un amestec din apa,ulei si miere si se da peste cornuri iar la urma se pudreaza cu zahar pudra.


POFTA BUNA.!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca si gem de post" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Teo 1

26.02.2010, 18:30

nu am rude la Falticeni ,dar apreciez tare mult bucatele moldovenesti!

Rocsi 1

26.02.2010, 19:36

aha am crezut ca ai rude aici..ma bucur ca iti plac bucatele noastre

rivka 1

07.03.2010, 17:57

arata absolut minunat si sunt foarte bune sunt sigura!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură Negresă