Guguluf marmorat cu mascarpone

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Iul 2010 | 3503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3oua
  • 100 grame unt
  • o cana faina
  • o lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr mascarpone
  • 3 linguri branza vaci
  • o cana zahar
  • zahar vanilat.
  • 200 gr zahar pudra
  • un albus ou
  • 2 linguri lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf marmorat cu mascarpone:

Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul. Se adauga putin cate putin untul topit, pana obtinem o crema fina( destul de subtire).

Faina se cerne, se amesteca cu bicarbonatul stins cu otet si sarea. Se adauga apoi amestecul de oua, putin cate putin, zaharul vanilat si mascarponele amestecat cu branza de vaci.

In forma de guguluf , unsa cu unt si presarata cu zahar, se toarna cam 3/4 din compozitie.

In restul se amesteca cacaua, omogenizand.

Se toarna peste aluatul deja asezat in forma, "amestecand" fara a obtine o compozitie uniforma ca si culoare, (trebuie sa obtinem aspectul de marmorat).

Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mare pt 15 min, apoi se scade focul la mijlociu si mai lasam aprox. 20 min.(depinde de cuptor, mai bine verificati)


Preparam glazura:


batem albusul de ou, nu mult, si adaugam apoi zaharul pudra si zeama de lamaie amestecand bine, bine.


Turnam peste prajitura si-o lasam sa se usuce(cine are rabdare, nu eu :)) )

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf marmorat cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Sylvia 1

22.07.2010, 16:39

Gaby am revenit in forta bucataresc toata ziua, sa am numai timp sa si postez. Am venit incantata din vacanta in primul rand ca nu am pus nici un kg in plus

gaby_duceag 1

22.07.2010, 20:59

braaavo. asteptam noile retete

diaconta 1

10.08.2010, 21:27

musai sa-mi dai si mie o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura RIGO-JANCSI