Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori

de Catalina L in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 4405 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori
Reteta aceasta este o reminescenta a comunismului, a perioadei cand se gaseau foarte putine produse.
Era facuta doar din biscuiti populari, sirop din cacao cu zahar si margarina si eventual rahat.
Astazi variantele au evoluat, este la fel de apreciata dar ingredientele sunt mai sofisticate.
Aveti aici o varianta in 2 culori. M-am inspirat foarte mult de la reteta gasita pe blogul Diva in bucatarie.- reproduc deci reteta ei.
Reteta  pare usoara dar necesita o buna organizare, rabdare si indemanare :)
 

 

INGREDIENTE

Pentru compozitia de culoare alba:

  • 120 g biscuiti
  • 2 linguri de lapte
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 ou
  • 25 g nuca de cocos

Pentru compozitia de culoare maro:

  • 300 g biscuiti
  • 2 linguri de lapte
  • 50 g ciocolata neagra
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 fiola esenta de rom

zahar pudra pentru decor

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori:

Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori

Punem in doua boluri biscuitii pentru fiecare compozitie. 

Ii rupem cu mana in bucati mari si medii, apoi turnam lapte peste ei. Amestecam usor pentru omogenizare, astfel incat sa traga foarte putina umezeala toti biscuitii.

Punem la topit la bain-marie ciocolata alba si untul.

Dupa ce se topesc luam de pe foc si adaugam un ou batut, omogenizam compozitia apoi punem iar pe foc pentru maxim 2 minute, amestecand continuu. 

Luam de pe foc, turnam peste biscuiti si amestecam putin, apoi adaugam nuca de cocos si omogenizam foarte usor.

Turnam compozitia pe o folie alimentara. 

Presam usor astfel incat toate bucatile sa se lipeasca, sa nu ramana goluri. Strangem folia la capete si o lasam la rece pentru 2-3 ore. 


Cand salamul de biscuiti cu ciocolata alba se intareste pregatim compozitia de biscuiti cu ciocolata neagra si ciocolata cu lapte, respectand pasii de mai sus.

Intindem compozitia de biscuiti cu ciocolata maro pe o folie alimentara.

In mijlocul acesteia plasam salamul de biscuiti cu ciocolata alba.

Adunam in jurul ei compozitia colorata, strangem usor pentru a se lipi biscutii cu ciocolata, apoi strangem la capete. Infasuram apoi bine strans intr-o foaie de staniol si dam iar la rece o noapte.

Dupa acest interval scoatem salamul de biscuiti cu ciocolata,il pudram cu zahar pentru un aspect mai apropiat de salamul clasic, apoi il feliem si servim. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salam din cozonac glazurat cu ciocolata