Salam de casa

de laura_n in Mezel de casa, 26 Feb 2016 | 15878 vizualizari

 

95% carne, 5% (sare, o leguma, condimente, un strop de ulei de masline, si un pic de timp la dispozitie!

NU arata ca in galantare, nici membrana artificiala nu are, dar nici colorant carmin, nici nitrit de sodiu, si ce-i drept, nici nu rezista mai mult de o saptamana. Dar oricum, stiu ce mananc!

 

INGREDIENTE

  • 600 g gulas porc
  • 400 g pulpa vitel
  • 1 lgta sare
  • 1 morcov
  • 2 lg gris
  • chimen macinat
  • 4-5 lg ulei de masline
  • cimbru uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de casa:

Carnea se taie cuburi si se toaca la masina/ robot de carne. Se adauga sare, putin cimbru, putin chimen, gris, ulei de masline. Se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Daca doriti, puteti adauga ardei gras taiat cuburi, boia iute, etc.

Eu am preluat ideea de ambalare de la Jamila, astfel am impartit compozitia in 3. Am intins folie alimentara, am facut un sul din carne rulat in folie alimentara, legat la ambele capete, apoi le-am rulat in folie de aluminiu. 

Asezam salamurile intr-un vas de copt, le dam la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 1 ora. Lasam sa se tempereze asa ambalate, apoi le desfacem si le ambalam in hartie de copt. Le putem tavali prin boia dulce, sau alte condimente, in functie de gustul fiecaruia. 

Servim direct de la frigider, pentru micul dejun, sendvisuri sau pentru un platou de aperitive.

 

TIPS-URI

1

carne proaspata, un pic impanata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

anca_rm 1

02.03.2016, 13:59

ce bun este , cel mai bun si stim ce mancam

dantes 1

05.03.2016, 06:38

Interesant,trebuie incercat cred ca este foarte bun

marcela1979 1

23.04.2016, 15:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Caltabos a la Costi