Salata de boeuf

de Aletta in Salate, 12 Iun 2015 | 784 vizualizari

 

Salata de boeuf este o reteta pe care fiecare gospodina stie sa o pregateasca dar am vrut sa va spun modul de a se pregati aici in Banat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi,
  • 1 borcan mic de mazare
  • 5-6 morcovi marisori
  • 1 borcan de castraveti murati
  • piept de pui 200 g
  • carne de vita fiarta cca 200 de grame
  • 2 galbenusuri
  • mustar
  • ulei 300 ml
  • 1 fir de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu gras
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf:

MOD DE PREGATIRE: Intotdeauna cand fac salata de boeuf profit sa fac si o supa faina.

Intr-o oala de 5 l se pune la fiert apa cu un praf de sare, carnea de vita si pui, pana lasa o spuma deasupra.Se i-a si atunci se adauga cate 3 linguri de apa rece pentru a determina sa iasa aceea spuma alba deasupra.
Se pun morcovii curatati si spalati, o ceapa, si condimente.
Se lasa la foc mic pana s-au fiert. Intre timp se pun cartofi la fiert.
Dupa ce au fiert, morcovii, carnea si cartofii se taie marunt. La fel se procedeaza si cu castravetii murati. Separat fac maioneza din 2 galbenusuri, mustar si treptat ulei pana cand ajungeti la cantitatea de maioneza dorita.

Se amesteca toate legumele, se adauga maioneza, se omogenizeaza bine si apoi se decoreaza dupa preferinta.

Pofta buna!!


 

 

 

TIPS-URI

1

se poate adauga Hellas, pentru a acrii salata.

COMENTARII (15)

Aletta 1

13.06.2015, 11:16

multumesc ..

Rocsi 1

13.06.2015, 21:21

Foarte buna si gustoasa!

Aletta 1

13.06.2015, 22:31

Mersi Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D