Salata de conopida cu smantana

de deyutzky in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2013 | 9372 vizualizari

 

eram tare curioasa sa vad cum e salata de conopida...e prima oara cand fac si mi-a placut tare mult rezultatul. E perfecta pentru zilele calduroase de vara :D

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de cca450 gr
  • aprox 5 linguri de smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ulei
  • cateva fire de marar
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida cu smantana:

Conopida se spala bine, se rupe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare in momentul in care apa clocoteste.

Se lasa la fiert aprox 15-20 de min.

Se scurge de apa si se toaca marunt la tocator.

Se pune intr-un bol, se adauga smantana treptat (daca mai e nevoie se mai pune 1 lingura de smantana, depinde de consistenta) si se amesteca bine.

Usturoiul se da prin razatoarea mica si se adauga peste conopida, se pune apoi uleiul, sare dupa gust si cateva fire de marar tocate marunt si se amesteca bine pana se formeaza o pasta.

Se da la rece, apoi se serveste...cu rosii sau cu orice va mai place.

Pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de conopida cu smantana-0
Salata de conopida cu smantana-1
Salata de conopida cu smantana-2
Salata de conopida cu smantana-3
Salata de conopida cu smantana-4
Salata de conopida cu smantana-5
Salata de conopida cu smantana-6

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

Rocsi 1

12.05.2013, 22:25

CookieMonster 1

12.05.2013, 23:09

Foarte buna!!!

_Alina_ 1

13.05.2013, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41