Salata de vinete cu maioneza

de Alexandra Burz in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2013 | 1197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2 galbenusuri
  • o lingurita mustar
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa medie
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu maioneza:

Vinetele se coc pe plita, intorcandu-se de pe o parte pe alta din cand in cand

Intre timp pregatim maioneza: punem cele doua galbenusuri intr-un bol adanc cu mustarul.

Mixam usor cu mixerul si aceeasi directie turnand treptat uleiul pana devine o compozitie consistenta.

Vinetele coapte se curata de coaja, se clatesc cu putina apa rece pentru a nu ramane resturi pe ele.

Se lasa la racit.

Cand sunt destul de reci se toaca bine atat vinetele cat si ceapa (eu ceapa am facut-o cu blanderul)

Se amesteca, dupa care se adauga maioneza si sarea dupa gust amestecand usor de sus in jos pentru a nu se taia maioneza.

Se servesc proaspete cu rosii :)

 

   POFTA BUNA!!

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de vinete cu maioneza-0
Salata de vinete cu maioneza-1
Salata de vinete cu maioneza-2
Salata de vinete cu maioneza-3
Salata de vinete cu maioneza-4
Salata de vinete cu maioneza-5
Salata de vinete cu maioneza-6
Salata de vinete cu maioneza-7
Salata de vinete cu maioneza-8

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

07.08.2013, 08:58

Rocsi 1

07.08.2013, 12:01

Buna

Bya Ralu 1

27.08.2013, 19:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04