Salau bicolor

de mihaelar63 in Salau, 21 Ian 2012 | 3244 vizualizari

 

Salaul este in topul preferintelor mele . Imi place sa-l degust cat mai des, asa ca ma straduiesc a gasi si ghici metode de pregatire si prezentare cat mai diverse.

 

INGREDIENTE

  • 2 salai [ 1 kg / buc]
  • 2 crengute cimbru verde
  • 2 crengute rozmarin verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 6 catei usturoi
  • 2 ligurite sare de mare
  • 1/2 pachet unt [60% grasime]
  • 2 linguri ulei porumb
  • 200 gr  felii cascaval Ementaler
  • 220 gr sunca afumata [ Padurea Neagra]
  • 500 gr brocoli congelat 
  • 500 gr morcovi baby  congelati
  • 5 rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau bicolor:

 Salaul curatat, spalat ,se incresteaza pe laterale la distanta de un deget latime   si se sareaza .

Se pune in burtica untul , usturoiul taiat felii si verdeturile .

Asezati pestii intr-o tava cu hartie de copt ..

Adaugati putin ulei de porumb si dati tava la cuptor 30 min . Din cand in cand stropiti cu sosul format.

Sunca si cascavalul taiate fasii de latimea de un degetse aseaza pe peste intercalat si sa mai da 5 min la cuptor [ atat cat sa se inmoaie putin  cascavalul].

Scurgeti sosul de unt format si sotati usor legumele congelate .

Serviti cald decorat cu rosii cherry.

 

TIPS-URI

1

 Transferati cu grija salaul din tava pe platoul de servit casa nu se sfarme .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salau  bicolor 141620
retete culinare - Salau  bicolor 141621
retete culinare - Salau  bicolor 141622
retete culinare - Salau  bicolor 141623
retete culinare - Salau  bicolor 141624
retete culinare - Salau  bicolor 141625

COMENTARII (16)

alinutzika 1

21.01.2012, 15:43

mama, ce de culori....

mihaelar63 1

21.01.2012, 18:16

Multumesc
Eu spun ca prezentarea face 40% din impresia finala . Iar culorile trebuie sa fie vesele , diverse sa energizeze .
Cred ca am facut salau Feng-shui [ daca exista asa ceva ]

mirela0911 1

22.01.2012, 16:16

un preparat foarte gustos si colorat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D