Saramura de crap

de Oana in Crap / Caras, 4 Iul 2009 | 16245 vizualizari

 

Mmm, asa cum o facea mama acasa, absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 crap maricel
  • 3 ardei grasi
  • 3 rosii
  • 2 cepe sau 2 legaturi ceapa verde
  • 1 capatana usturoi sau 2 legaturi usturoi verde
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • 1 l supa de legume
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper
  • otet dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap:

Pestele se spala si se condimenteaza dupa gust, apoi se frige pe gratar sau pe plita.


Ardeiul gras si rosiile se spala si se coc si ele alaturi de peste. Cand s-au copt se decojesc si se toaca cuburi mai mari. Ceapa se toaca solzisori sau rondele, daca este ceapa verde, la fel si usturoiul (sau se piseaza, dupa caz). Ardeiul iute se taie rondele fine.


Se amesteca intr-un bol mare rosiile, ardeiul copt, ceapa si usturoiul, ardeiul iute, impreuna cu supa fierbinte. Supa de legume se poate inlocui cu supa cu delikat, eu insa nu folosesc. Se adauga bucatile de peste, fara oase. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si otet. La final se pune verdeata tocata fin.



PS: Foto de la prietena mea, Mihaela :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Saramura de crap 9309
retete culinare - Saramura de crap 9310

COMENTARII (22)

nadina73 1

15.05.2010, 13:33

super trebuie sa fac si eu cu siguranta e grozav,super 5 furculite

Sylvia 1

15.05.2010, 14:46

Chiar e super reteta o si salvez

Oana 1

18.05.2010, 20:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29

Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui

Ciorba de fasole...

ieri la 20:11