Saramura de peste

de Furnicuti in Crap / Caras, 11 Mai 2011 | 3969 vizualizari

 

Aceasta saramura este foarte buna atat calda, cat si rece, fiind o mancare potrivita vara, cand vrem ceva racoritor.

 

INGREDIENTE

  • 300 - 400 g peste (crap, caras - intreg sau taiat bucati)
  • 300 ml suc rosii
  • 200 ml apa
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita boia dulce sau iute
  • sare, piper

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Pestele pe care l-am avut nu era prea mare, asa ca l-am lasat intreg, fara cap si coada. Daca folositi un peste maricel, puteti sa-l taiati medalioane. Pestele, curatat de solzi si aripioare, se freaca cu putina sare grunjoasa si se prajeste pe gratar, pe ambele parti, pana se patrunde.

Separat, se face un sos din sucul de rosii, apa, boia, sare si piper. Acest sos se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot, dupa care se toarna peste pestele prajit. Lichidul trebuie sa fie suficient cat sa acopere aproape in totalitate pestele. Daca vi se pare prea putin, inainte de a-l turna, mai adaugati putina apa si/sau suc de rosii. Patrunjelul se toaca marunt si se presara pe deasupra. Se lasa saramura sa stea cateva ore, dupa care se poate incalzi, sau se poate manca rece.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Saramura de peste 104415
retete culinare - Saramura de peste 104416

COMENTARII (12)

LUK 1

11.05.2011, 22:37

mamaieelena 1

12.05.2011, 08:54

mihaelar63 1

13.05.2011, 02:07

Daca-i peste , cu placere !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S