Sarmale în foi de varza acra si afumatura

de Gicuta69 in Mancaruri cu carne, 13 Feb 2016 | 5429 vizualizari

 

Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor ,sunt cele mai bune sarmale.


Va astept la masa...fac si mamaliguta si am si ardei iute :)


 

 

INGREDIENTE

  • 1,300 kg carne tocata de porc(de tara)
  • 600 g coasta afumata(de casa)
  • 2 verze murate(potrivite ca marime)
  • 350 ml suc de rosii(de casa)
  • 3 cepe
  • 1/2 cana de orez
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale în foi de varza acra si afumatura:

Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore.

Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru,sare si piper si am adaugat  2 linguri suc de rosii.Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza.

Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase.Am format sarmalele punand in centrul fiecarei foi de varza ,carne,am rulat iar capetele le-am introdus inauntru.

Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper.Am asezat sarmalele in straturi presarand  printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza.Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul  direct in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 4 ore.Am mai adaugat apa fierbinte cand a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul, am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii. Le voi servi cu mamaliguta calda si ardei iute.Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale în foi de varza acra si afumatura 427684
retete culinare - Sarmale în foi de varza acra si afumatura 427685
retete culinare - Sarmale în foi de varza acra si afumatura 427686
retete culinare - Sarmale în foi de varza acra si afumatura 427687
retete culinare - Sarmale în foi de varza acra si afumatura 427688
retete culinare - Sarmale în foi de varza acra si afumatura 427689
retete culinare - Sarmale în foi de varza acra si afumatura 427690
retete culinare - Sarmale în foi de varza acra si afumatura 427691
retete culinare - Sarmale în foi de varza acra si afumatura 427692
retete culinare - Sarmale în foi de varza acra si afumatura 427693
retete culinare - Sarmale în foi de varza acra si afumatura 427694
retete culinare - Sarmale în foi de varza acra si afumatura 427695
retete culinare - Sarmale în foi de varza acra si afumatura 427696
retete culinare - Sarmale în foi de varza acra si afumatura 427697
retete culinare - Sarmale în foi de varza acra si afumatura 427718

COMENTARII (20)

Rocsi 1

13.02.2016, 21:21

Sunt aha buneeee...Sarmalute am facut si eu, dar fara afumatura!

chrristian75 1

14.02.2016, 13:31

Acum le fac si eu....sper sa iasa atat de bune pe cat de bine arata ca nu mai pot de pofta!!!

mihaelar63 1

16.02.2016, 16:46

Si eu am pofta de ele :">

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D