Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

de simona72 in Porc, 15 Feb 2014 | 3383 vizualizari

 

Toata lumea le cunoaste, toti romanii au auzit de ele si au mancat aceasta mancare mult iubita de noi. Vin cu reteta mea de sarmale, nu ca le-as face eu mai cu mot, dar am primit foi de vita de vie si a fost musai sa fac sarmale...asa de pofta mi-a fost....

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • foi de vita de vie
  • 1 kg carne de porc (pulpa de porc cu putina grasime)
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cescuta orez
  • 1 lingura cimbru uscat macinat
  • 2 lingurite pasta de bulion
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie:

Carnea pentru sarmale e buna sa aibe putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesii niste sarmale prea seci. Deci, carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul. Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa gust si cimbru din abundenta, sa aromatizam bine sarmalele. Amestecam bine compozitia de carne pt sarmale.

Alegem foile de varza murata, foi cat mai subtiri sa putem rula cu usurinta sarmalele, taiem capetle frunzelor de cotoarele groase. Frunzele de vita de vie, eu le-am primit, asa ca nu va pot spune prea multe despre ele. Le-am pus in apa firbinte pt cateva minute si au fost gata de impachetat sarmale. Pe fundul unei oale de lut, punem 2 maini de varza murata taiata fideluta. Peste punem sarmale de vita si sarmale din varza murata. Cand am terminat compozitia de carne am terminat si sarmalele. Mai punem un strat de varza murata pe deasupra, putin cimbru si 1 lingura untura de casa (optional). Punem apa fierbinte peste sarmale, atat cat sa stea toate in apa. Acoperim vasul, si-l dam la cuptorul rece, setam la 160 grade aragazul si lasam sarmalele sa fiarba la foc moale 3 ore.

Serviti dupa preferinta cu ardei iute, paine de casa si smantana.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

sarmalele se umplu cu ce fel de carne doriti, amestec porc cu vita, cu pui pt cei la regim, cu curcan cu colesterol mai putin...cu legume pt post

RETETA IN IMAGINI

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie-0
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie-1
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie-2
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie-3
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie-4
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie-5
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie-6
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie-7
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie-8

COMENTARII (28)

laura_n

laura_n 1

16.02.2014, 13:59

biig like!

_Alina_

_Alina_ 1

16.02.2014, 15:57

Ce bune!

Ubulika

Ubulika 1

17.02.2014, 09:39

bun bun...trebuie sa fac si eu sapt asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!