Sarmalute mixte

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 31 Mai 2012 | 1507 vizualizari

 

Pe buna dreptate sunt mixte caci contin trei sortimente de carne , trei de ceapa si doua de varza [ am infasurat cateva chiar si in frunze de salata ].La granita dintre sezoane ai de unde alege .
Sarmalutele au fost cu atat mai bune cu cat stiam ca varza ,ceapa si carnea sunt de ,, origine controlata '' adica din gradina noastra sau gospodaria socrelei .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata [ acasa] vita + porc
  • 500 gr afumatura Kaizer+ ceafa
  • 500 Gr ceapa Rosi+ alba +verde
  • 400 gr orez
  • 2 linguri pasta kapia
  • 1 lingurita boia ardei
  • marar verde
  • sare
  • 100 ml ulei
  • Piper
  • cana bulion de rosii
  • Frunze de varza verde + varza murata + foi salata verde
  • 50 ml otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute mixte:

-Pregatiti frunzele de varza verde :Scobiti varza de cotor si o puneti la oparit intr-o oala cu apa clocotit la care ati adaugat sare si otet . desprindeti pe rand foile si le curatati de nervurile mai grose.

-Desprindeti frunzele de varza murat si le curatati de nervuri .

-Impartiti in doua sau trei frunzele daca sunt prea mari .

 -Taiati ceapa marunt si o caliti in ulei , adaugati si orezul si caliti pana devine sticlos . Amestecati cu carnea tocata, pasta ardei . boia si putin marar verde tocat .Sarati,  piparati si mai amestecati in compozitie putin bulion sau o lingura pasta de rosii.

-Impachetati sarmlutele , le puneti intr-o tava sau vas ceramic uns cu ulei .

-Presarati marar verde , inveliti totul cu felii subtiri de afumatura , stropiti cu putin ulei .

-Puneti apa cat sa le acopere dar nu de tot [ sunt mai bune in ultima faza a prepararii sa fie copte-rumenite ].Acoperiti cu folie si dati la cuptor 30 minute . Dupa aceasta scoteti folia sau capaculsi le lasati inca 30 min sa se rumeneasca la foc mic .

Serviti dupa pofta cu smantana - noi preferam iaurt mai gras , ardei iute sau hrean in otet .Nu uitati ca merge si un pahar de vinisor. Alb !!!

 

TIPS-URI

1

Alegeti frunze de varza cat mai subtiri ,

2

Otetul adaugat la apa de oparit le face elastice.

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute mixte-0
Sarmalute mixte-1
Sarmalute mixte-2
Sarmalute mixte-3
Sarmalute mixte-4
Sarmalute mixte-5
Sarmalute mixte-6
Sarmalute mixte-7
Sarmalute mixte-8
Sarmalute mixte-9

COMENTARII (40)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

01.06.2012, 09:05

Ce harnicutza ai fost zilele astea

cocolina

cocolina 1

01.06.2012, 11:26

foarte bune

babi5

babi5 1

13.10.2014, 18:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!