Scovergi de post cu cartofi

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 17 Noi 2013 | 16187 vizualizari

 

Gustare, pachetel, mic dejun, cina, io le-am mancat la orice ora

Si ingrasa, si nu te poti opri din mancat, si cand o sa fiu grasa, grasa o sa arat cu degetul catre miremirc. Asa! :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • doua plicuri drojdie uscata (sau 50 gr drojdie proaspata)
  • 2-3 lingurite sare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • apa calda aprox. 550 ml

Umplutura

  • 10 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 5 linguri ulei

ulei pentru prajit

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi de post cu cartofi:

Pune intr-un bol faina, impreuna cu drojdia, sarea si uleiul de masline si omogenizeaza.Adauga treptat apa calduta, omogenizand cu mana, framantand, pana obtii un aluat ferm, elastic, usor de modelat. Daca e prea tare mai adaugi apa, daca e prea moale adaugi faina.Framanta 10 minute.Acopera bolul si pune-l la loc cald timp de o ora.
Intre timp curata cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti scurge-i de apa si paseaza-i cu furculita. Adauga uleiul, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data, circular. Condimenteaza cu sare, piper si boia.
Rupe bucati din aluat, fomeaza bilute pe care apoi le aplatizezi cu sucitorul, intinzand foi ovale. Pune pe jumatate din foaie o lingura de umplutura, trece cealata jumatate pe deasupra si lipeste marginile aluatului apasand usor cu furculita.
Scovergile astfel formate plonjeaza-le in ulei incins si prajeste-le pe ambele parti pana capata o culoare frumoasa, rumena.
Scoate-le pe o farfurie in care ai pus servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
Eu am avut varza calita, gata preparata, si am umplut cateva cu varza.
Daca nu tineti post le puteti umple cu cascaval, carnita afumata, sau cu ce mai vreti voi.
Sunt bune atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi de post cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Sylvia 1

22.11.2013, 14:00

parca am comentat si eu ceva ) dar nu mai vad, poate la tine pe blog Bestiale scovergii tai e prima data cand aud de ei

Krystyan Trendy 1

06.12.2013, 16:52

grozave scovergi

Rahela Velicu 1

08.08.2016, 16:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la Cuptor (Reteta Video)