Sirop de salcam

de _Alina_ in Sirop / Compot, 6 Iun 2013 | 4328 vizualizari

 

La noi au inflorit recent salcamii asa ca duminica trecuta am fost la "recoltat" floricele de salcam. Imi propusesem sa fac sirop si dulceata de salcam, dar pana acasa am (dat si altora) renuntat la mai bine de jumatate din recolta, mi-a ramas doar de siropel. Un siropel aromat si colorat.

 

INGREDIENTE

  • 1700 g zahar
  • 1400 ml apa fierbinte
  • 800 g flori de salcam
  • zeama de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de salcam:

1. Spalam florile de salcam in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita.

2. Amestecam zaharul cu apa fierbinte si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala de inox) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule.

3. Oprim focul, punem florile de salcam, amestecam punem capacul si lasam asa pana cand siropul se raceste complet (2-4 ore).

4. Strecuram lichidul, stoarcand bine fiecare picatura ramasa in flori si il punem la fiert din nou, de data aceasta pana cand lichidul se ingroasa si scade cam pana 40-50 % din cantitatea initiala.  Va trebui sa obtineti un sirop gros.

Nota!

Eu am lasat florile 12 ore in sirop, fiindca am avut de rezovat niste probleme, si din acest motiv siropul a iesit mai inchis la culoare, dar si mai aromat.

TIPS-URI

1

Culegeti plantele din locuri nepopulate, nepoluate.

2

Din cantitatile date au iesit 5 sticle de 250 ml, desigur daca vreti il puteti ingrosa mai tare, caz in care va iese mai putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

alilianaa 1

06.06.2013, 15:14

bun, bun!

Panacris 1

06.06.2013, 15:42

Sim0na 1

06.06.2013, 15:52

La noi s-au trecut de mult salcamii.. deci.. la anu`!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Compot de dovlecei