Sirop din muguri de brad (in 30 min)

de _Alina_ in Sirop / Compot, 31 Mai 2014 | 1274 vizualizari

 

Duminica am fost la cules muguri de brad. De regula, eu obtin siropul din muguri de brad la rece
punand intr-un vas maricel straturi alternative de muguri de brad si zahar, incheind musai cu un strat de zahar. Ii pun capacul apoi dau vasul intr-un loc rece si intunecos (beci) timp de 1 luna. Din cand in cand mai intru si mai misc vasul, iar cand s-a lasat siropul il strecor, il pun in sticle si il tin la rece.
Anul acesta am umplut un vas de 20 l si unul de 6, si au mai ramas cativa mugurasi care nu m-am indurat sa-i arunc asa ca am decis sa fac un experiment.
Stiu de la mama ca siropul de brad avea culoare maro, insa mie imi pare ca fierberea dureaza prea mult si, desi rezulta minerale, se distrug alte proprietati asa ca am recurs la alta tehnica. Va asigur ca e atat de aromat si de bun, incat seamana la gust si la culoare cu cel obtinut la rece.

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 200 ml apa calda
  • 400 g muguri de brad (spalati in cateva ape si zvantati)
  • 2 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din muguri de brad (in 30 min):

1. Amesteca apa cu cele 400 g zahar si pune-le intr-un vas cu fund dublu la foc potrivit. 

2.Amesteca din cand in cand in oala si las-o pe foc 10 minute, sau pana cand observi ca siropul s-a ingrosat. Ca sa testezi, ia putin sirop pe o lingura, picura pe o farfurie si tine-o vertical va trebui ca acesta sa curga lent.   

3. Ia vasul de pe foc, pune mugurii de brad, invarte si pune din nou pe foc (da focul la minim de data aceasta) pentru inca 10 minute. 

4. Toarna compozitia intr-o strecuratoare, stoarce cat poti de bine mugurii si arunca-i.

5. Pune siropul din nou la fiert cu cele 2 linguri de zahar, la foc mic, pentru inca 10 minute (vei observa cum scade cantitatea de lichid). Testeaza ca la pasul 1 (daca se scurge prea repede mai lasa-l cateva minute).

6. Pregateste borcanele sau sticle sterilizate, pune siropul fierbinte in ele si inchidele ermetic. 

Enjoy!

Nota: Am obtinut o sticluta de 330 ml si un borcanel de 170 ml.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sirop din muguri de brad (in 30 min) 323370
retete culinare - Sirop din muguri de brad (in 30 min) 323371
retete culinare - Sirop din muguri de brad (in 30 min) 323372
retete culinare - Sirop din muguri de brad (in 30 min) 323373
retete culinare - Sirop din muguri de brad (in 30 min) 323374
retete culinare - Sirop din muguri de brad (in 30 min) 323375
retete culinare - Sirop din muguri de brad (in 30 min) 323376

COMENTARII (13)

MOKUSKA 1

31.05.2014, 20:13

geniala reteta !

tarasmariana 1

31.05.2014, 20:19

MotanLaOale 1

01.06.2014, 00:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!