Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2013 | 28009 vizualizari

 

In traducere libera Tort Sandwich, se face din blat de paine si diverse umpluturi avand la baza crema de branza si este un fel de mâncare foarte popular in Suedia, Finlanda ?i Estonia si este nelipsit la sarbatori,petrecerile aniversare, reuniuni de familie, nunti, etc.

 

INGREDIENTE

  • pentru blaturile de paine:
  • 800 gr faina
  • 440 gr apa
  • 14 linguri ulei
  • 14 gr zahar
  • 14 gr sare
  • 14 gr drojdie uscata
  • pentru crema de branza cu verdeturi:
  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr unt
  • 50 gr smantana
  • marar, patrunjel
  • ceapa verde
  • piper alb
  • sare
  • pentru crema de branza cu ardei:
  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr unt
  • 50 gr smantana
  • 1 ardei gras rosu
  • boia de ardei
  • sare
  • pentru crema de branza cu somon afumat:
  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr unt
  • 50 gr smantana
  • 150 gr somon afumat
  • 1 lingura icre rosii
  • sare de mare
  • piper alb
  • zeama de la o limeta
  • pentru crema de marar:
  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr unt
  • 50 gr smantana
  • 1 legatura marar
  • sare de mare
  • piper alb
  • coaja rasa de la o limeta
  • pentru decorul tortului cu somon afumat si marar:
  • 100 gr crema de branza
  • 8 felii branza topita
  • 2-3 linguri icre rosii
  • 2-3 fasii somon afumat
  • felii de lamaie
  • crengute de marar
  • pentru decorul tortului cu verdeturi si ardei:
  • 100 gr crema de branza
  • 300 gr mezeluri
  • 100 gr masline verzi umplute
  • patrunjel
  • ceapa verde
  • morcov
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv:

Preparare blaturi din paine:

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia.Se adauga apa calduta,uleiul, sarea si zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine un aluat compact.

Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand e crescut presaram faina pe masa de lucru,rasturnam aluatul si-i framantam usor. Punem apoi in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt si-l mai lasam sa creasca 20-30 minute.

Cand e crescut presaram faina pe masa de lucru,rasturnam aluatul si-i framantam usor. Impartim in doua.

Punem aluatul in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt si-l mai lasam sa creasca 20-30 minute.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Lasam sa se raceasca taiem capacul de deasupra si il indepartam apoi taiem fiecare painica in trei blaturi egale. La final vom obtine sase blaturi.

Cat stau painicile la cuptor pregatim cremele pentru umplut.

Preparare crema de branza cu verdeturi:

Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.

Tocam marunt verdeturile si le adaugam peste crema de branza.

Asezonam cu sare si piper alb, omogenizam apoi lasam deoparte. Atentie nu se pastreaza la frigider ci la temperatura camerei.

Preparare crema de branza cu ardei:

Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.Tocam marunt ardeiul si adaugam.

Asezonam cu sare si boia de ardei. Puteti folosi dulce sau iute, dupa preferinte.Omogenizam.

Preparare crema de branza cu marar:

Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.

Adaugam mararul tocat marunt.

Punem si coaja rasa de la o limeta apoi omogenizam compozitia.

Preparare crema de branza cu somon:

Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.

Adaugam somonul afumat taiat fasii.

Mixam cu ajutorul blenderului vertical ca sa facem pasta somonul apoi adaugam zeama de la o limeta si o lingura de icre rosii.

Incepem asamblarea torturilor:

Punem pe un platou primul blat si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort.

Punem peste el crema de branza cu marar si nivelam.

Asezam urmatorul blat si apoi crema de branza cu somon afumat. Nivelam.

Punem deasupra  ultimul blat si dam la frigider peste noapte.

La fel procedam si pentru tortul cu verdeturi si ardei.

Dupa ce au stat la frigider si s-au intarit cremele indepartam cu grija inelele din jurul torturilor. Imbracam ambele torturi cu un strat subtire de crema de branza

Tortul cu crema de branza si somon il imbracam cu feliile de branza topita. Decoram cu trandafirasi din somon si crengute de marar. Facem o bordura deasupra din icre rosii .

La baza decoram cu feliute de lamaie.

Tortul cu crema de verdeturi il decoram cu mezelurile cu care facem o bordura la baza.Apoi un rand de masline feliate si deasupra un rand din frunze de patrunjel.

Deasupra facem trandafiri din mezeluri si morcovi , garnisim cu patrunjel si presaram frunzulite de ceapa tocata.

 

TIPS-URI

1

puteti folosi paine din comert, de exemplu painicile asemanatoare celor de casa dreptunghiulare, cred ca s-ar preta foarte bine acestui tip de tort.

2

atentie la crema de branza, e foarte importanta consistenta ei pentru reusita tortului, eu am folosit Delaco

RETETA IN IMAGINI

Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-0
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-1
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-2
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-3
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-4
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-5
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-6
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-7
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-8
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-9
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-10
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-11
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-12
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-13
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-14
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-15
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-16
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-17
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-18
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-19
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-20
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-21
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-22
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv-23

COMENTARII (18)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

29.12.2013, 12:53

ce fain arata

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

11.12.2014, 18:14

munteanu_olimpia

munteanu_olimpia 1

22.01.2015, 12:41

Stop! Oferta de lucru pentru voi se afla aici! Veti gasi mereu oferta noastra! Opriti-va acum si incepeti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:
munteanu_olimpia@yahoo.com

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!