Snikers

de anca_rm in Prajituri, 13 Ian 2014 | 4124 vizualizari

 

Am vazut mai multe retete de preparare a acestei prajituri , asta o aveam in caietul de retete de acasa .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1praf de copt
  • 300 gr nuca macinata
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • Crema:
  • 12 linguri zahar
  • 1 pachet margarina Rama
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr nuca taiata
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snikers:

 

Blat :

 Pregatim o tava de copt de marime20x30

 Cuptorul il pornim la 180 grade

 Albusurile le batem cu zaharul , cand albusul este ca si o spuma tare adaugam parful de copt amestecat cu faina si nucile macinate .

 Amestecam usor prin rasturnam si turnam continutul in tava

 Dam la cuptor pentru 20 minute .

 Peste blatul cald topim 200 gr ciocolata amaruie si intindem bine .

 Crema :

 6 linguri de zahar le caramelizam , peste ele adaugam pachetul de margarina si le lasam sa se topeasca

 Separat cele 8 galbenusiri se freaca cu 6 linguri de zahar pana cand zaharul se topeste si obtinem o crema

 Adaugam nuca taiata si prajita .Aceasta compozitie o turnam peste caramel (zaharul topit amestecat cu rama ) si punem pe foc pana se ingroasa bine

 Crema calda (obligatoriu trebuie sa fie calda altfel nu se va putea intinde) se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata topita .

 Se lasa sa se raceasca si vom glazura cu 200 gr ciocolata .

 

 

TIPS-URI

1

in mijloc am vazut ca se foloseste ciocolata alba

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Snikers 290754
retete culinare - Snikers 290755
retete culinare - Snikers 290756
retete culinare - Snikers 290757
retete culinare - Snikers 290758
retete culinare - Snikers 290759
retete culinare - Snikers 290760
retete culinare - Snikers 290761

COMENTARII (22)

anca_rm 1

14.01.2014, 09:27

JulyCris 1

14.01.2014, 18:49

Cred ca e delicioasa! Abia astept s-o incerc! (dupa ce scap de dieta )

anca_rm 1

15.01.2014, 16:08

Cris cred ca dupa orice reteta ai face-o aceasta prajitura este foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S