Snitel sarbesc cu Kajmak / Karađorđeva Steak

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 15 Feb 2019 | 3172 vizualizari

 

Serbia sarbatoreste ziua de 15 februarie, ca zi nationala, incepand cu anul 2001.
Iata o reteta foarte populara in Serbia, este snitelul lor local si se gaseste in meniurile tuturor restaurantelor.
A fost pregatita par hazard in 1956 de celebrul bucatar serb  Milovan Stojanović. La baza trebuia sa pregateasca un pui Kiev unui celebru demnitar venit din URSS. Cum n-avea pui l-a facut cu vitel si apoi l-a decorat cu sos, felii de rosii si o felie de lamaie. Rezultatul semana cu un ordin militar , steaua de Karađorđe  si l-a numit astfel.
Cu timpul a devenit foarte popular. Este facut de obicei din carne de porc, pui sau vita, va trebuie apoi kaymak - o crema de branza vezi aicea reteta, oua , faina si pesmet.
Este deobicei servit cu kajmac sau sos tartar, cartofi prajiti si pastai verzi.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/snitel-sarbesc-cu-kajmak-karaoreva-steak.html

 

INGREDIENTE

  • 2 cotlete/fileuri de porc
  • 2 linguri bune de kajmak
  • faina
  • 2 oua
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel sarbesc cu Kajmak / Karađorđeva Steak:

Pregatiti carnea, bateti bine cotletele, indepartati osul eventual si grasimea de pe margini.

Trebuie sa fie subtiri, puneti sare si piper.

Etalati deasupra kajmac-ul, dati un tur de piper si rulati-le.

Veti obtine 2 cilindri. Pesarati sare si piper.

Bateti ouale cu un pic de sare.

Puneti intr-o farfurie/tava plata faina si in alta pesmet.

Dati carnea prin faina, prin ou, prin pesmet, apoi din nou prin ou si prin pesmet.

Puneti rulourile la prajit in uleiul incins, timp de 20 de minute la foc moderat, intoarceti-le si colorati-le uniform.

Scoateti-le pe un prosop de hartie absorbant.

Le puteti servi cu kajmac, sos tartar, cartofi fierti sau prajiti, zacusca, legume....

Baiatului meu i-au placut foarte mult. Am gustat si eu :) excelente.

Voi reface cu siguranta.

Serviti cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel sarbesc cu Kajmak / Karađorđeva Steak" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rahela Velicu 1

18.02.2019, 12:45

Ancutsa 1

18.02.2019, 16:21

Interesant si inedit!

mihaelar63 1

07.03.2019, 00:54

Foarte bun !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu mamaliguta