Somn in crusta de mustar Dijon

de Bucataras Medi in Peste, 30 Ian 2012 | 2373 vizualizari

 

Pestele asta l-am "confectionat" cand Gaby a fost in vizita la mine,(cred ca era prin noiembrie)deci nu cereti penrtu ca este expirat si oricum de la Gaby nu vezi nimic:))

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de somn
  • 4 linguri cu mustar cu seminte Dijon
  • cimbru
  • rosmarin
  • o lingura ulei de masline
  • un pahar cu  vin alb sec
  • 1 lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru garnitura
  • 4 gogosari
  • 4 cartofi
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn in crusta de mustar Dijon:

Curatam pestele,il spalam si apoi il lasam la scurs.Stropim pestele cu zeama de lamaie si apoi il condimentam cu sare .Facem un amestec din mustar, ulei de masline,cimbru,rosmarin si piper macinat cu care ungem din belsug pestele.Asezam pestele intr-un vas  impreuna cu gogosarii taiati jumatati in care punem cartofii  taiati ca pentru prajit.Condimentam legumele cu sare ,piper si rosmarin.Taiem lamaia si o punem si pe ea in vas.

Turnam vinul si un pahar cu apa dupa care acoperim vasul cu o folie de aluminiu si  dam la cuptor unde tinem circa o ora dupa care indepartam cu grija folia, srtopim pestele cu sosul din vas  si mai tinem la cuptor pana cand totul este bine facut iar pestele frumos rumenit.

Asezonam cu marar verde si servim cald alaturi de un minunat sos de smantana,mascarpone si capere.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Somn in crusta de mustar Dijon-0
Somn in crusta de mustar Dijon-1
Somn in crusta de mustar Dijon-2
Somn in crusta de mustar Dijon-3

COMENTARII (54)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

31.01.2012, 20:06

Silvioara ii dau sotului daca tu nu vrei.

jolygina

jolygina 1

03.02.2012, 18:22

bun vreau si eu o portie

Adinuta

Adinuta 1

03.02.2012, 18:35

moamaaaa, place place placee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!