Somon in punga la cuptor cu piure de morcovi si broccoli

de Rux in Somon, 19 Apr 2012 | 10785 vizualizari

 

Va invit la masa de peste! Pe alese, somon, dorada, scrumbie...

 

INGREDIENTE

  • somon
  • eu am mai pus si dorada si scrumbie
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • pungi pentru friptura la cuptor de la Fino
  • Pentru piureul de broccoli si morcov:
  • 5 morcovi
  • 1 broccoli mare
  • 2 catei de usturoi
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in punga la cuptor cu piure de morcovi si broccoli:

Pregatim o marinata pentru peste din ulei de masline, zeama de lamaie si sare si tinem pestele o ora inainte de a-l pune in pungi. Avem grija sa il ungem bine peste tot si sa punem putin din marinata in interior daca facem dorada si scrumbie. Punem fiecare peste in punga o inchidem bine cu sigiliul si punem pestele in tava la cuptor pentru o ora la 200 de grade. Dupa 45 de minute scoatem putin tava si taiem pungile, mai lasam inca 15 minute .

Intre timp preparam piureul.

Fierbem pe rand morcovii, apoi broccoli, eu le-am fiert putin in Zepter. Intr-o tigaie punem 50 de gr unt la topit si un catel de usturoi tocat apoi morcovii scursi de apa. Tinem pe foc si sotam 5 minute apoi bagam  totul la blender. Potrivim piureul de sare si piper. Pentru piureul de broccoli procedam in acelasi mod.

Eu am servit somonul pe un pat de salata cu susan , busuioc si parmezan.

 

RETETA IN IMAGINI

Somon in punga la cuptor cu piure de morcovi si broccoli-0
Somon in punga la cuptor cu piure de morcovi si broccoli-1
Somon in punga la cuptor cu piure de morcovi si broccoli-2

COMENTARII (59)

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 06:49

bun somonul

sebirizescu 1

17.12.2013, 14:49

bun

Rux 1

13.01.2014, 18:24

Prea buuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04