Soricei cu alune

de David4 in Dulciuri, 15 Feb 2012 | 1810 vizualizari

 

Este o reteta foarte simpla si haioasa .

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. zahar
  • 200 gr. alune sau nuci pisate marunt
  • 400 gr. margarina sau untura 
  • un cub de drojdie
  • un praf de sare 
  • 3 oua intregi
  • faina cat cuprinde
  • o cana de lapte ( 200 ml )
  • Pentru ornat:
  • - scobitori pentru codita                     
  • - cuisoare pentru ochi
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soricei cu alune:

Intr-un bol , luati laptele si il amestecati cu zaharul pana se omogenizeaza , apoi luati margarina sau untura ( eu am folosit margarina , deoarece nu am avut untura si ies mai fragezi ) , ouale , drojdia ( eu am pus 37 de grame dar mi-au crescut mai mult in cuptor , preferabil sa puneti 30 ) praful de sare  si faina puneti pana iese un aluat ca la foaia de placinta cu mere .

Bagati aluatul acoperit la frigider 20-30 min. , apoi rupeti bucati din aluat si le faceti sub forma de soricei . Puneti cuisoarele in loc de ochi , si scobitorile in loc de cozi . 

Le bagati la cuptor timp de 20 min.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Soricei cu alune 147012
retete culinare - Soricei cu alune 147013
retete culinare - Soricei cu alune 147014

COMENTARII (20)

babi5 1

08.11.2013, 10:21

La multi ani ! sanatosi si frumosi <3

Rocsi 1

08.11.2013, 20:32

La multi ani!

diaconta 1

08.11.2015, 16:02

la multi ani David !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: