Sos de iaurt

de mihaelar63 in Pt. peste, 27 Iul 2014 | 8225 vizualizari

 

Sosul acesta merge foarte bine la peste prajit si de ce nu si la niste preparate la gratar .
Se prepara rapid si bate de la distanta un sos de maioneza .

 

INGREDIENTE

  • 2 castraveti
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 5 catei usturoi
  • 1/2 lamaie -zeama si coaja
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 50 ml ulei masline
  • patrunjel verde
  • fulgi de chilli
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de iaurt:

Curatati si spalati legumele .

Iaurtul se amesteca cu ulei , zeama de lamaie , coaja razuita de lamaie si sare .

Taiati cubulete castravetele si ardeii, tocati usturoiul .

Amestecati legumele taiate cu sosul de iaurt si cu patrunjel verde .

Decorati sosul presarand fulgi de chilli , patrunjel verde si ardei .

TIPS-URI

1

Eu am folosit acest sos la peste prajit .

2

Cu succes poate fi alaturat unor preparate la gratar sau simplu langa un aperitiv cu oua fierte .

3

Este foarte racoros servit rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Nuggets din piept de pui cu sos de iaurt