Spaghete Carbonara

de Dana Cristea - pusikmea in Paste, 5 Apr 2011 | 13941 vizualizari

 

nu le am cu pastele, insa toata lumea lauda aceste paste, asa ca am vrut sa vad daca merita sa le laud si eu :D :))) si da pot spune ca sunt foarte foarte bune, doru nici macar nu suporta pastele si abia l-am convins sa guste si dupa ce a gustat a mancat 2 portii, deci chiar sunt bune!le-am adaptat putin dupa gustul meu, nu am avut parmezan, sunt sigura ca ar fi fost si mai bune cu el, dar au mers si fara...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet spaghete
  • o cutie smantana ( 350 g )
  • 1 galbenus de gasca sau 3 galbenusuri de gaina
  • cateva felii de bacon
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 2 cuburi de branza topita cu smantana
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete Carbonara:

Punem spaghetele la fiert in apa cu sare, respectam timpul de fierbere indicat pe fiecare pachet.

Dupa ce le-am fiert le clatim cu apa rece ( nu dam drumul din prima la apa rece, ci la cea calda si treptat dam la rece, astfel nu vor deveni lipicioase ) si le lasam la scurs.

Intre timp punem o lingura de ulei intr-o togaie, apoi cuburile de branza si lasam pana se topesc, adaugam baconul taiat feliute si lasam cateva munte pana patrunde branza topita in bacon, apoi adaugam galbenusul pe  care l-am amestecat cu smantana, sare, piper si busuoicul uscat, si formam un sos pe care il lasam sa dea intr-un clocot.

Peste sosul format punem pastele si amestecam usor pana vom acoperi fiecare pasta cu sos.

Se servesc calde, dar merg si incalzite daca va raman si sunt la fel de bune.

 

RETETA IN IMAGINI

Spaghete Carbonara-0
Spaghete Carbonara-1
Spaghete Carbonara-2
Spaghete Carbonara-3
Spaghete Carbonara-4
Spaghete Carbonara-5
Spaghete Carbonara-6
Spaghete Carbonara-7
Spaghete Carbonara-8

COMENTARII (19)

Dana Cristea - pusikmea 1

06.04.2011, 13:24

va multumesc pentru aprecieri

bucatarimcudiana 1

07.04.2011, 18:46

preferatele mele

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 00:53

O bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04