Spaghete carbonara, reţetă adaptata

de Dana Cristea - pusikmea in Paste, 5 Apr 2011 | 24070 vizualizari

 

 Spaghete carbonara, reţetă adaptata
nu le am cu pastele, insa toata lumea lauda aceste paste, asa ca am vrut sa vad daca merita sa le laud si eu :D :))) si da pot spune ca sunt foarte foarte bune, doru nici macar nu suporta pastele si abia l-am convins sa guste si dupa ce a gustat a mancat 2 portii, deci chiar sunt bune!le-am adaptat putin dupa gustul meu, nu am avut parmezan, sunt sigura ca ar fi fost si mai bune cu el, dar au mers si fara...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet spaghete
  • o cutie smantana ( 350 g )
  • 1 galbenus de gasca sau 3 galbenusuri de gaina
  • cateva felii de bacon
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 2 cuburi de branza topita cu smantana
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete carbonara, reţetă adaptata:

 Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Punem spaghetele la fiert in apa cu sare, respectam timpul de fierbere indicat pe fiecare pachet.

Dupa ce le-am fiert le clatim cu apa rece ( nu dam drumul din prima la apa rece, ci la cea calda si treptat dam la rece, astfel nu vor deveni lipicioase ) si le lasam la scurs.

Intre timp punem o lingura de ulei intr-o togaie, apoi cuburile de branza si lasam pana se topesc, adaugam baconul taiat feliute si lasam cateva munte pana patrunde branza topita in bacon, apoi adaugam galbenusul pe  care l-am amestecat cu smantana, sare, piper si busuoicul uscat, si formam un sos pe care il lasam sa dea intr-un clocot.

Peste sosul format punem pastele si amestecam usor pana vom acoperi fiecare pasta cu sos.

Se servesc calde, dar merg si incalzite daca va raman si sunt la fel de bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara, reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos Basilico, Emmentaler si Gouda