Spaghete cu scoici decorticate si smantana

de mikidaniro in Spaghete, 6 Mar 2012 | 5027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g spaghete
  • 400 g  scoici decorticate
  • 300 ml smantana lichida
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vodca
  • 1 lingura de unt
  • 100 g parmezan
  • sare,piper
  • marar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu scoici decorticate si smantana:

Eu am avut scoici prefierte,din pacate n-am gasit altele.Daca aveti scoici care nu sunt prefierte,inainte de a le gati,puneti un vas cu apa si sare pe foc lasati sa dea in clocot, puneti scoicile si lasati-le 1-2 min,apoi continuati sa le gatiti cum am scris mai jos.

Intr-un vas punem untul(il putem inlocui cu 2 linguri ulei de masline) si il lasam sa se topeasca.Intre timp curatam usturoiul,pe care il taiem rondele subtiri si il adaugam peste unt.Sotam 2-3 min.,apoi adaugam scoicile decongelate sau fierte si scurse bine.Lasam totul 5-7 min. pana se rumenesc un pic scoicile,apoi adaugam vodca si dam focul iute pentru a se evapora alcoolul.Adaugam 50 ml apa si lasam totul la foc mic 10min.sau pana scade sosul.

Intre timp punem spaghetele la fiert(puteti folosi orice tip de paste) conform instructiunilor de pe ambalaj.

Cand scoicile sunt gatite,adaugam spaghetele fierte si scurse,smantana,potrivim de sare,piper si mai lasam 1-2 min pe foc amestecand continuu.La sfarsit adaugam mararul tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

   Se servesc calde cu parmezan deasupra.

RETETA IN IMAGINI

Spaghete cu scoici decorticate si smantana-0
Spaghete cu scoici decorticate si smantana-1

COMENTARII (10)

iri_iri

iri_iri 1

06.03.2012, 20:32

Sim0na

Sim0na 1

06.03.2012, 21:52

O bunatate!!!

Panacris

Panacris 1

16.02.2013, 12:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!