Spaghette cu sos de sepie

de alba_zori in Peste, 20 Mar 2012 | 2069 vizualizari

 

Am primit de la o cineva trei sepie, ruda cu caracatita, si mi-au explicat c-am cum sa le fac pentru prima oara,a iesit grozav de bun, se aseamana cu sosul de gamberi creveti la gust, daca gasesc si eu o alta data sepie sigur o sa mai fac,mi-a placut foarte mult. Se prepara in restaurante de lux mai mult de ocazii speciale, deci e speciala, pentru o cina romantica pe baza de peste e super ideea.

 

INGREDIENTE

  • -5 rosii proaspete si marisoare.
  • -ulei de masline.
  • -sare dupa gust.
  • -ceapa,
  • usturoi un catel.
  • -patrunjel.
  • -trei sepie.
  • -un ardei iute.
  • -160 gr spagette.
  • -branza tofu de soia pt ras deasupra,sau orice altfel de branza.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghette cu sos de sepie:

Sa nu va speriati ca e neagra,asta e cerneala,se deosebeste astfel.Se pregateste mai intai sepiile,se spala ,se curata de sira spinarii,se taie pungulita cea neagra cubulete sau felii si se folosese la sos,ficateii albi se pot arunca,dar in caz de preferinta se pot folosi.Se calesc cu ulei de masline si un pic de ceapa taiata fin intr-o tigae incapatoare,se pune si usturoiul intreg,se pune apoi si rosiile curatate de coaja si de seminte,taiate cubulete sau felii,se folosete doar pulpa,se adauga un pic de apa calda din cand in cand daca e prea uscat sosul,saram putin,punem si ardeiul iute integ sau o bucatica,lasam la foc mic c-am 45 minute,chiar o ora daca dorim sa fie mai moale.Amestecam cu o lingura de lemn din cand in cand,avem grija sa nu se arda.La urma gustam daca e destul de sarat si alaturam usturoiul din sos. Punem si patrunjelul taiat fin.Sepoate adauga si la sos in timpul coacerii,dupa preferinta.Pregatim si spagettele,punem apa la fiert cu sare si fierbem spagettele 11 minute,apoi scugem de apa,asezam in farfurii,aranjam si sosul de sepie deasupra si radem ceva branza deasupra,pofta mare!

 

COMENTARII (13)

Laly 1

21.03.2012, 09:17

Cred ca au fost tare gustoase

MIUTA 1

21.03.2012, 12:39

Delicios

alba_zori 1

21.03.2012, 15:08

Multumesc,intr-adevar,pofta mare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: