Sparanghel la aburi cu sos de lamaie

de Rux in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2011 | 2992 vizualizari

 

Cu doi ani in urma nu mancam sparanghel...pur si simplu nu-mi placea deloc. Acum imi place foarte tare...il mananc si crud cu mare placere.
La inceput cand cautam o reteta mai deosebita sa il incerc am gasit pe retete -de -vis ceva ce mi-a atras atentia. E chiar grozava!

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi sparanghel
  • zeama de la o lamaie
  • 50 gr unt
  • sare dupa gust
  • patrunjel proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel la aburi cu sos de lamaie:

Spalam sparanghelul si indepartam coditele. le taiem de acolo de unde au elasticul legat.

Punem apa la fiert si asezam sparanghelul la aburi timp de 5 minute.

Scoatem sparanghelul si il legam in manunchiuri cu fire de patrunjel.

Pregatim sosul:

 Punem untul in tigaie, stoarcem lamaia si amestecam pana la omogenizare...e nevoie de putin piper si sare dupa gust pentru un sos  delicios. Stropim cu el sparanghelul si-l decoram dupa dorinta...e atat de bun!

 

 

COMENTARII (20)

kamy

kamy 1

16.01.2011, 18:52

nici de asta nu am mancat

Rux

Rux 1

16.01.2011, 19:34

Brandusa multumesc de pont esti o dulce
Cris scumpa...multumesc
Ligiuta frumoasa multumesc

Miti...hay la masa
Kamy...fac special pentru tine

babi5

babi5 1

20.06.2013, 14:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!