Spirale cu nuca si scortisoara

de Miha in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 1110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 350 g iaurt
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 50 g zahar
  • ~800 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar aromat cu pudra de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 200-250 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 g unt moale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu nuca si scortisoara:

Aluat:

Iaurtul se amesteca cu laptele in care am topit untul si zaharul, apoi am lasat la racit.

Punem faina intr-un castron si adaugam sarea, zaharul aromat si drojdia. Omogenizam, apoi facem o gaura in mijloc si punem ouale batute putin si amestecul cu lapte. Framantam pana obtinem un aluat elastic si omogen. Daca mai e necesar se adauga putina faina.

Intr-un castron amestecam nuca macinata cu zaharul, cacaoa si scortisoara.

Scoatem aluatul pe masa infainata, il intindem in foaie subtire de cca 0.5 cm, apoi ungem bine cu untul moale. Presaram deasupra amestecul cu nuca si rulam foaia, cat mai strans posibil. Cu o bucata de ata/sfoara de bucatarie taiem rulouri de 4-5 cm grosime. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut pentru vreo 15 minute.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc usor.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spirale cu nuca si scortisoara 267220
retete culinare - Spirale cu nuca si scortisoara 267221

COMENTARII (17)

RoXx 1

09.10.2013, 13:15

delicioase

laura_n 1

09.10.2013, 17:36

yuuum

Patricia Iordache 1

09.10.2013, 18:22

Extraordinare!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D