Spuma de capsuni

de Sylvia in Dulciuri, 1 Apr 2010 | 1948 vizualizari

 

Nu am rezistat cand i-am vazut ieri in magazin, ma gandeam ca fiind aproape sezonul lor poate au si gust asa ca am cumparat rapid 2 cutii.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri,
  • 100 grame de zahar ( brun am pus eu )
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • 700 grame de capsuni.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de capsuni:

 Preparare : am spalat in mai multe ape si i-am sters pe fiecare cu un servet absorbant de hartie.

 Dupa aceea mixam capsunile cu 2 linguri de zahar, eu am folosit minirobotul meu.

 Separam ouale si batem bine albusul cu zahar  si vanilie pana obtinem o spuma densa ca de bezea. Dupa aceea amestecam incet albusurile cu piure-ul de capsuni cu o spatula.

 Dupa ce am omogenizat bine, dam spuma la frigider pentru macar 15 minute, eu folosesc si pentru preparare ingredientele reci de la frigider. O aranjam in cupe mici, eu am  decorat cu bucati mici de capsuni , ar fi mers foarte bine si ceva frunze de menta proaspata dar nu am avut.

 Este un desert excelent si lejer, poate fi facut din toate fructele aromate cea mai gustoasa este cea  cu fructe de padure , noi ne-am multumit de aceasta data cu  o portie de spuma de capsuni.

 

RETETA IN IMAGINI

Spuma de capsuni-0
Spuma de capsuni-1
Spuma de capsuni-2
Spuma de capsuni-3
Spuma de capsuni-4

COMENTARII (10)

nadina73

nadina73 1

02.04.2010, 00:32

bune super bune,felicitari sylvia,5 furculite

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

03.04.2010, 13:20

vruiam sa sp cat de bine arata, dar de pofta ce-mi era am papat un cuvant

Sylvia

Sylvia 1

03.04.2010, 14:18

Ma bucur ca v-a placut, nu a avut chiar aroma care o stiam eu din copilarie dar a fost f gustoasa .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!