Stelute cu rom

de yafa in Prajituri, 16 Sep 2010 | 1703 vizualizari

 

Aproape de baba cu rom, aproape de savarine, prajiturele astea sunt unele din preferatele mele, sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  •  4 oua
  •  240g de faina
  •  40g de unt
  • 4 linguri de lapte
  • 1 praf de sare
  • 120g de zahar pudra
  • 6g de praf de copt 
  • 200g de zahar
  • 6 linguri de rom
  • 4 linguri de apa
  • 200ml de frisca
  • fructe pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu rom:


Batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se albesc. Topim untul si il amestecam cu laptele in compozitia de oua. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si varsam compozitia rezultata in forme unse cu unt sau de silicon. Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C.

Pregatim siropul pe foc pana cand se ingroasa putin si zaharul este tot dizolvat.

Scoatem prajiturelele din forme pe un grilaj si le lasam sa se racoreasca putin, cu ajutorul unui cutit ascutit facem o scobitura in mijlocul fiecarei stelute si o umplem cu siropul de rom. Imbibam cu siropul ramas restul prajiturii.

Batem frisca si asezam in scobitura, decoram cu fructe.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Stelute cu rom 51321
retete culinare - Stelute cu rom 51325

COMENTARII (25)

rivka 1

19.09.2010, 19:19

citesc poveste de dragoste?
aaaaa, este vb despre mancare?


yafa 1

19.09.2010, 21:32

nu fi asa de deziluzionata Rivka ca si asta poate fi un fel de dragoste

Multumesc

elena1988 1

01.03.2011, 14:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: