Stelute cu scortisoara

de danakarin in Prajituri, 18 Dec 2012 | 2911 vizualizari

 

V-am povestit anul trecut pe vremea asta de febra coacerii de Plätzchen de care sunt cuprinse doamnele din Germania in primele zile de Advent. Din colectia niciuneia din ele nu lipsesc aceste steluțe care, pe nedrept, sunt numite de scorțisoară când la baza sunt de fapt mingalele măcinate și glazura din albuș de ou. Anul acesta am încercat și eu rețeta. Succes total ! Sper să vă conving și pe voi!

 

INGREDIENTE

  • 250 g de migdale măcinate
  • 150 g de zahăr praf
  • o linguriță de praf de scorțisoară
  • Un albuș
  • O lingură de lichior de migdale sau de rom
  • Pentru glazură:
  • Un albuș
  • 125 g zahar praf
Portii: 35
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu scortisoara:

Amestecați migdalele măcinate cu zahărul praf si albușul într-un aluat omogen. Întindeți compoziția, cam lipicioasă, pe o suprafața presărată cu zahăr praf intr-un strat de 1 cm.  Bateți celălalt albuș spumă și adăugați pe rând zahărul praf ( 125 g) Tăiați steluțe, sau semilune, ungeți fiecare dintre ele cu ajutorul unei pensule cu glazura de albuș și coaceți-le  având grijă să nu ingălbeneacă, la 160 de grade, cam 10 minute.

Sunt irezistibile aceste prăjiturele, fără nici un pic de făină.

 

COMENTARII (34)

_Alina_

_Alina_ 1

19.12.2012, 08:06

Pe mine m-ai convins. Sunt delicioase!

danakarin

danakarin 1

19.12.2012, 19:14

Multzumesc pentru aprecieri!

Ubulika

Ubulika 1

19.12.2012, 21:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!