Stiuca cu struguri

de mihaelar63 in Peste, 9 Ian 2016 | 2565 vizualizari

 

 O stiuca mare de 5 kg a esuat in bucataria mea . A continut 980 grame icre . Am impartit-o in trei . Prima portie ,mai marisoara am preparata-o proaspata la tava .Sotul meu se ocupa mereu de curatare , eu de preparare . Servim pestele bun amandoi sau cu musafirii . Echitabil nu-i asa ?
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg felii stiuca proaspata
  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei masline
  • 1 pahar vin alb demi-sec / sec
  • 2 cepe taiate pestisori
  • 2 foi dafin
  • 6 catei usturoi tocati
  • 1 crenguta de cimbru verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lamaie taiata felii
  • sare
  • boia rosie iute de ardei
  • struguri
  • 1 lingura rasa amidon -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca cu struguri:

  1. Pestele dupa curatare se sareaza si poate sa stea asa la rece cateva ore. Este chiar indicat , el isi va trage doar atata sare cat are nevoie .
  2. Inainte de preparare stiuca se limpezeste cu apa rece .
  3. Se ia o tava si se aseaza uniform  foile de dafin , ceapa si usturoiul . Jumatate din unt se pun bucatele din loc in loc .
  4. Urmeaza sa se aranjeze feliile de stiuca .
  5. Deasupra se presara boia iute de ardei ,patrunjel verde tocat +crenguta de cimbru .
  6. Se distribuie din loc in loc feliute de lamie si se restul de bucatele de unt .
  7. Turnati deasupra vinul si uleiul .
  8. Dati tava la cuptor pana pestele incepe sa se rumeneasca .
  9. Decorati preparatul cu  boabe de struguri .
  10. Noi am preferat sa-l servim fara sos si cu garnitura de orez .
  11.           Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Reteta originara prevedea un sos cu struguri . Se punea mai mult vin- 500 ml .La sfarsitul coacerii ramanea mai mult lichid .acesta impreuna cu legumele se blenduiau si se punea amidonul si jumatati de boabe de struguri .

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu ton si masline