Stufat de Pui

de Furnicuti in Pui, 13 Apr 2011 | 11643 vizualizari

 

Pentru ca nu imi place mielul, am incercat aceasta reteta de Pasti si a avut succes: varianta stufatului cu carne de pui. E o mancare foarte aromata, potrivita oricand avem ceapa si usturoi verde, nu doar de Pasti.

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui
  • 5 legaturi ceapa verde
  • 5 legaturi usturoi verde
  • 5-6 linguri bulion
  • 1 pahar vin alb
  • 3-4 linguri ulei
  • sare, piper

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de Pui:

Carnea curatata si spalata o condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Apoi o calim in uleiul incins, cam 3-4 minute pe fiecare parte, doar cat sa se coaguleze putin. 

Dupa ce am terminat prajitul carnii, in uleiul ramas calim 2-3 minute ceapa si usturoiul tocate bucatele destul de mari. Asezam carnea intr-o tava, pe deasupra punem ceapa si usturoiul calite, vinul si putina apa.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins pentru 20 - 25 de minute, la 200 de grade. Dupa acest timp, indepartam capacul, adaugam bulionul si mai lasam la cuptor inca 20 - 25 de minute, pana mai scade sosul.

Stufatul de pui este o alternativa pentru masa de Pasti si nu numai in cazul in care nu va place carnea de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de Pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Furnicuti 1

13.04.2011, 22:00

he he, ma gandeam ca o sa va placa
va servesc cu o portie virtuala

Criss 1

14.04.2011, 08:17

Foarte fain si bun.

rivka 1

09.05.2011, 16:42

imi place f mult reteta

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui fragede la tigaie