Suc de rosii

de Dya Daniela Andrei in Bulion, 20 Aug 2015 | 1584 vizualizari

 

M-am pricopsit cu doua ladite maaari pline cu rosii de gradina, frumoase si tare gustoase. Cum mi-ar fi fost absolut imposibil sa le consum in timp util, am hotarat sa incerc sa fac suc de rosii. Si nu imi pare rau :) A iesit tare bun si aromat!

Dar nu faptul ca e prima data cand pregatesc sucul de rosii a fost o problema, ci acela ca nu detin o masina speciala pentru a separa semintele si cojile de pulpa. Insa m-am folosit cu succes de robotul de bucatarie de la Philips (Multumesc Gusti!).

 

INGREDIENTE

  • rosii de gradina bine coapte (aprox. 20 kg)
  • sare
  • zahar
  • ulei
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de rosii:

Sa fi avut vreo 20 de kg de rosii.... pentru care am folosit doua cratite de 6 litri.

Le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie (sau le trecem prin masina speciala), iar sucul rezultat il punem la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu.

Il fierbem la foc potrivit pana ce scade la aproximativ jumatate din cantitatea initiala.

Adaugam doua linguri mari cu sare si una cu zahar (sau dupa gust) si continuam fierberea pana ce ajunge la consistenta dorita.

Cu sucul astfel obtinut,  umplem sticlele sau borcanele, spalate in prealabil. 

Turnam peste sucul de rosii putin ulei, cat sa il acopere, strangem/sigilam capacele si le asezam la cald (intr-o patura) pana a doua zi, dupa care le depozitam intr-un loc racoros.

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca sucul are o consistenta foarte densa (de bulion) se depoziteaza in borcanele.

RETETA IN IMAGINI

Suc de rosii-0
Suc de rosii-1
Suc de rosii-2
Suc de rosii-3
Suc de rosii-4
Suc de rosii-5
Suc de rosii-6
Suc de rosii-7
Suc de rosii-8
Suc de rosii-9
Suc de rosii-10
Suc de rosii-11

COMENTARII (21)

Dya Daniela Andrei 1

27.08.2015, 08:30

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:05

Dya Daniela Andrei 1

28.08.2015, 23:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04