Supa crema de dovleac

de gugugh in Supe, 22 Oct 2010 | 1735 vizualizari

 

fff buna in zilele de iarna... si nu numai

 

INGREDIENTE

  • dovleac de placinta
  • praz
  • usturoi
  • piper
  • sare
  • putin ulei
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

Dovleacul se curata si se taie cubulete. Prazul se  taie rondele si usturoiul fasiute. Se pun la calit prazul si usturoiul apoi se adauga si dovleacul si se calesc putin . se acopera cu apa dovleacul si se lasa la fiert 15-20 min pana se patrunde dovleacul.

Se pune in blender compozitia fiarta si se mixeaza bine. Se mai adauga zeama in functie de cat de densa se doreste supa crema si se asezoneaza cu sare si piper. Se serveste calda cu smantana deasupra si crutoane.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile se pun in functie de cat se doreste

2

Eu am folosit o jumate de dovleac, mai mic , 1 praz si 3-4 catei usturoi

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de dovleac-0
Supa crema de dovleac-1
Supa crema de dovleac-2
Supa crema de dovleac-3
Supa crema de dovleac-4

COMENTARII (5)

onuta 1

22.10.2010, 13:25

ma invit si eu la masa. arata foarte bine.

nadina73 1

23.10.2010, 01:25

sincer nu am incercat ,dar ma tenteazao trec la favo

Corinuta 1

24.10.2010, 18:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04