Supa de ardei umpluti

de mihaelar63 in Supe, 4 Oct 2010 | 5029 vizualizari

 

Vitamina C la farfurie -din ardei proaspat culesi din gradina .

 

INGREDIENTE

pt umplutura  

  • 800 gr carne amestec porc+ vita
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 3 linguri orez
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia
  • 12 ardei
  • faina alba
  • 100 ml ulei

pt supa

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1/2 telina
  • 1 pahar suc rosii
  • sare
  • zahar -optional.
  • 300 ml smantana
  • frunze verzi de telina si patrunjel

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti:

morcovii si telina se spala se curata si se razuiesc , ceapa se toaca marunt .

ardeii se spala, se curata de seminte , taindu-se un capacel in partea superioara . Pe partea interioara se sareaza si se presara cu faiana alba [ sa faca ,,priza'' cu umplutura ].

ardeii se umplu cu amestecul format din carne tocata, orez , ou , condimente , ceapa si patrunjelul verde taiate marunt; se pudreaza cu faina alba fiecare capat de ardei umplut si se prajesc usor pe toate partile in ulei .

se scot ardeii de la prajit si imediat in uleiul deja incins se calesc usor morcovii , telina si ceapa pregatite in prealabil. Se adauga din nou ardeii umpluti + apa , cat sa-i acopere + sare dupa gust .

se fierb cam 30 min. la foc potrivit , spre sfarsitul fierberii , puneti si sucul de rosii.

serviti cu smantana si multa verdeata .

TIPS-URI

1

supa de ardei umpluti e mai gustoasa daca puneti in ea la servire putin zahar.

2

capacelele ramase de la curatatul ardeilor , taiati-le fasii , puneti intr-o punguta la congelator , vor fi foarte apreciate cand le ,, gasiti '' la iarna .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

lilik 1

04.10.2010, 20:00

vai ce-mi place ciorbik asta

madi_marin 1

04.10.2010, 20:50

mamaa.....ce imi place cum arata..... nu mai vb de gust, desi nu am papat niciodata, imi inchipui cat de buna poate fi..... 5 furcu.....

mihaelar63 1

05.10.2010, 03:25

poftiti la ardei, sunt pentru toata lumea
cuoco69 -prajirea ardeilor are urmatoarele rezultate :inmoaie coaja si fixeaxa compozitia ,imbunatateste gustul final al produsului[diferenta de gust dintre ardei si ardei copti]

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de ceapa frantuzesca