Supa de conopida cu cartofi si afumatura

de mihaelar63 in Supe, 23 Iul 2013 | 2147 vizualizari

 

Mama unui prieten, unguroaica si bucatareasa cu experienta mi-a spus ca bunica ei fierbea conopida separat si apoi o adauga la supa. Am pus si eu in aplicare acest sfat si nu mi-a displacut. Am mai imbunatatit ardeleneste supa cu un os cu afumatura de casa pe care mi-o prepara tot draga de Beji-mama !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 os cu afumatura de casa
  • 1 conopida mare
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 fir de cimbru
  • 3 cartofi
  • 2 rosii
  • 1 ardei iute
  • 100 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de conopida cu cartofi si afumatura:

Osul se pune la fiert si se schimba prima apa .Carne fiarta se taie bucati .

Conopida se desface buchete mari si se fierbe in apa cu sare .Se scurge.

Legumele se curata si se spala .

Morcovul se taie rondele si se caleste in ulei .

Adaugati si partea alba de la ceapa , ardeiul iute taiat rondele si rosiile tocate.

Peste puneti apa in care a fiert afumatura si carnea maruntita + cartofii cuburi  + cimbru  .

Fierbeti 15 minute  pana cand morcovul este patruns .

Serviti supa adaugand in farfurie  buchete de conopida  si  ceapa verde .

Daca doriti se  poate servi si cu smantana sau acrita cu lamaie .

 

TIPS-URI

1

Cea mai gustoasa conopida este cea de culoare alba-usor galbui , este ,, coapta '' si mai buna decat cea cu culoarea alba - usor verzuie .

RETETA IN IMAGINI

Supa de conopida cu cartofi si afumatura-0
Supa de conopida cu cartofi si afumatura-1
Supa de conopida cu cartofi si afumatura-2
Supa de conopida cu cartofi si afumatura-3
Supa de conopida cu cartofi si afumatura-4
Supa de conopida cu cartofi si afumatura-5
Supa de conopida cu cartofi si afumatura-6

COMENTARII (13)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

23.07.2013, 10:07

buna

laura_n

laura_n 1

23.07.2013, 10:19

mama, ce-i acolo, venim si noi la masa )

diaconta

diaconta 1

23.07.2013, 14:30

Ce ciorbita buna ai facut Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!