Supa de rosii cu galuste.

de Laly in Supe/Ciorbe, 13 Iun 2010 | 2057 vizualizari

 

Si pentru ca este tare cald afara sa papam o supita care merge foarte bine rece.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr rosii
  • 2 cutii rosii decojite
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 ceasca de gris
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • piper,sare
  • leustean verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste.:

Oparim rosiile cateva minute sa le putem curata pielitele.Le taiem cubulete.

Taiem,morcovii,telina si ceapa cubulete.

Se pun morcovii,telina si ceapa la calit..Le calim bine,apoi adaugam rosiile si rosiile din cutie.

Adaugam circa 4 litri de apa si lasam sa fiarba bine zarzavatul.

Intre timp facem galustele.Se separa albusul de galbenus.Se bate albusul bine cu un praf de sare.Cand a devenit pufos se adauga galbenusul,apoi grisul in ploaie.Se condimenteaza cu piper.

Cand s-a fiert bine zarzavatul,dam oala de pe foc.Strecuram supa.Zarzavatul rezultat se paseaza printr-o strecuratoate sau se mixeaza la blender pana devine o pasta.

Se pune din nou oala pe foc si se adauga zarzavatul pasat.

Se fac cu lingura galusti care se pun in supa.Se lasa sa fiarba bine grisul.

La sfarsit se adauga leusteanul verde.

 

COMENTARII (8)

nadina73 1

15.06.2010, 17:34

e una dintre supele preferata a lui Dragos piticu cel mare5 furcu scuze linguri

gaby_duceag 1

21.07.2012, 16:13

"Se pune din oala pe foc" - alta )
deci nu mai ramai cu nik ca pui tot pe foc )))
gata, ma, ma duc sa-mi inventez io reteta mea ca dupa cum suna ale voastre..io nu ma satur )
pun si ceva costitza afumata
)))))

T I M E A 1

21.07.2012, 16:21

gabi tu esti de vina ca tu le verifici, de ce nu ai corectat bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55